TRI SAVETA ZA SAVRŠEN ROŠTILJ slavnog britanskog kuvara! Čak je i pepeo veoma koristan...
Odlučio je da podeli svoje savete kako biste i vi mogli da postignete savršene rezultate prilikom roštiljanja
Heston Blumenthal je ugledni britanski kuvar, pisac, televizijski voditelj i vlasnik nekoliko prestižnih engleskih restorana, uključujući The Fat Duck sa tri Michelinove zvezdice, koji se naširoko smatra jednim od najboljih na svetu.
PRESTANI DA BACAŠ ostatke OVE NAMIRNICE - Mravi i komarci BEŽE od nje glavom bez obzira
REŠI SE NEPRIJATNIH MIRISA! Umesto osveživača ovaj ZAČIN ubaci u ključalu vodu, oduševiće te efekat
UNIŠTAVAJU samopouzdanje dece - Psiholozi UPOZORAVAJU na OVE dve GREŠKE koje roditelji prave u vaspitanju
Svetsku slavu stekao je svojim nekonvencionalnim receptima i naučnim pristupom kuvanju, a nedavno je predstavio vlastitu liniju roštilja pod nazivom "Everdure by Heston Blumenthal". Everdure predstavlja spoj dve engleske reči: "ever", što znači uvek, te "endure", što označava trajanje ili izdržljivost.
Heston u promotivnim materijalima svoje roštilje opisuje kao "roštilje s tri Michelinove zvezdice", a i cene su prilagođene tom opisu. Porodični model "Fusion" košta čak 1024 evra.
Uz lansiranje ove visokokvalitetne linije roštilja, Heston je odlučio da podeli svoje savete kako biste i vi mogli da postignete savršene rezultate prilikom roštiljanja.
1. Za dodatnu aromu na ugalj bacite začinsko bilje
Grančica ruzmarina je savršen izbor, a dobro će poslužiti i žalfija. Biljke poput ovih su dovoljno čvrste da izgore na vrućini i s vremenom utiču na ukus mesa umesto da brzo uvenu i izgore poput nežnijih biljaka kao što je bosiljak. Najpre ih poprskajte sa malo vode kako biste produžili izgaranje.
2. Pepeo je pokazatelj savršene temperature
Roštilji na drveni ugalj mogu postići izuzetno visoku temperaturu, čak do 1000 Celzijusovih stepeni. Ali situacija postaje stabilnija kada se na površini uglja počne formirati sloj pepela. U tom trenutku možete biti sigurni da je roštilj spreman za pripremu hrane.
3. Pronađite idealnu visinu rešetke
Idealna udaljenost rešetke od izvora toplote, na kojoj se hrana najbolje peče, održava konstantnu temperaturu koja se ne menja za više od 10%. Ova udaljenost zavisi od hrane koju pripremate, ali generalno optimalna udaljenost rešetke od izvora toplote iznosi 18.5% širine rešetke.