BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema
24.11.2022.
08:28
Komentari (0)
Jednostavan kolač koji se brzo sprema
Potrebno je za manju količinu:
- Tanke gotove kore
- 300 gr ml. oraha
- 400 gr šećera
- 400 ml vode
- 1 limun
- 2 vanilin šećera
- ulje
PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)
PENASTA PUTER POGAČA: Neprevaziđeni recept iz bakine kuhinje koji može SVAKO da napravi (FOTO, VIDEO)
STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)
STARINSKA TORTA pravi se za 15 minuta: Jednostavna je, ukusna i idealna za sve prilike (RECEPT)
Priprema:
Orahe samleti, tanku koru raširiti, premazati uljem pa saviti na pola. Ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao u videu. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30 minuta.
Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna.
Pećenu vruću baklavu polako preliti sa vrućim sirupom. Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.