Bolji LEK ZA GASTRITIS od ovog ne postoji: Bolovi u želucu nestaju već nakon prve čaše! (RECEPT)
Spisak lekovitih svojstava ovog napitka je dugačak
Sa gastritisom se suočava sve više ljudi. Ono podrazumeva zapaljenje želudačne sluzokože (sluznice), a prate je gorušica, nadimanje i bolovi pri unošenju hrane. Ovo stanje izazvano je povišenom želudačnom kiselinom, a najbolje i najefikasnije se leči ovim narodnim napitkom.
Sok od bundeve dobija se iz sirove bundeve, i ima pozitivan efekat na zdravlje a može se koristiti kao zamena za gazirana pića. Bundeva ima visok sadržaj vitamina D i puna je minerala kao što su bakar, cink i fosfor. Ako pravite sok, iscedićete sve ove dobrobiti i hranljive vrednosti iz bundeve.Sok od bundeve je u širokoj upotrebi među vegetarijancima upravo zbog njegove raznovrsne upotrebe, i prelepog ukusa.
U KEFIR dodaj ova DVA SASTOJKA: Recept RUSKIH IMUNOLOGA, evo kako da OJAČAŠ ORGANIZAM, ova NAMRNICA je ZABRANJENA
"IZBEGAVAJTE OVO POVRĆE POSLE KORONE, MOŽE BITI OPASNO" Nutricionista upozorava, a jedemo ga svaki dan
Sok od tikve za želudac
Sok od tikve je odličan prirodni lek za želudac.Kako su kiselina i čir na želucu veoma čest problem sok od bundeve je odličan lek za ove probleme.On sadrži pravu mešavinu lekovitih sastojaka koji deluju umirujuće na gastrointestinalni trakt, i leče čir na želucu.Kako čir na želucu često proradi sezonski, baš u jesen, najbolje je da pijete sok od tikve kao preventivu i kao lek.
Kako napraviti sok od bundeve (recept)?
Lepota soka od bundeve leži u njegovoj lepezi upotreba – on se može konzumirati u sirovom obliku, ili se koristiti u mnogim receptima.Napraviti sok od bundeve je prilično jednostavno. Pre nego što bilo šta uradite, uverite se da je bundeva slatka, što znači da je dobra za jelo, pite i slično. Ovakve bundeve su uglavnom manje. I, bundeva bi trebalo da bude manje-više iste boje, sa svih strana.
- Operite bundevu i oljuštite tvrdu koru
- Očistite je od koštica i iseckajte na komadiće
- Ubacite kriške u sokovnik
- Zasladite sok šećerom, medom ili sokom od jabuke
- Dodavanjem začina kao što su mleveni cimet, oraščić, đumbir, limunov sok, pojačaćete ukus soka. Začine dodajte u umerenoj količini, da ne bi preuzeli ukus nad bundevom
- Poslužite sok od bundeve preko leda, za osvežavajući efekat