IZDAŠNE, PUNE DŽEMA - Danas vam iz BAKINE kuhinje predstavljamo recept za BUHTLE (VIDEO)
Starinski kolač kojem niko ne može odoleti!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za buhtle sa džemom.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 1 jaje+1 žumance
- korica limuna
- 50 ml ulja
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 550-700 gr brašna
- džem po želji
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/16/shutterstock_2127716096.jpg?itok=19-PncIH)
Blizanci RAZOČARANI, Vage čeka TEŠKA RESTRIKCIJA - Horoskop za SUBOTU je spreman, pogledajte šta vam predviđa
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/01/25/profimedia-0167677577.jpg?itok=XTBVT1C0)
Rođeni u ova TRI HOROSKOPSKA ZNAKA, i pored prejakih osećanja, NAJTEŽE KAŽU "VOLIM TE"! Jedni iz straha, drugi zbog dileme, treći jer kriju sami od sebe...
Priprema:
U 100 ml mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da zapeni. Jaje i žumance izmutiti žicom u vanglici pa dodati kvasacc, ostatak mleka, ulje, koricu limuna i pola brašna.
Dobro izlupati varjačom pa dodavati brašno i lupati testo da testo bude srednje tvrdo, više mekše nego tvrđe. Pokriti folijom i krpom ostaviti na toplom da se udvostruči.
Razviti testo za pola cm seći veće kvadrate pa stavljati džema punu kašiku. Skupiti ivice i prstima spojiti. Pleh podmazati uljem, uvaljati buhtlu u ulje, okrenuti i ređati u pleh praveći malu razdaljinu.
Pokriti i ostaviti da nadođu oko 15 minuta. Rernu treba da zagrejete na 200 stepeni C pa kad staviti buhtle u rernu smanjiti na 180 stepeni C. Peći oko 45 minuta da kad ih podignete one da budu lagane. Pokriti krpom, posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Predstoji uživanje..