Ovi ČAJEVI najbrže GREJU i štite od virusa - Uz minimalan broj sastojaka napravite VRHUNSKI napitak
Ukoliko i vi imate problem da se zagrejete u toku hladnih jesenjih i zimskih dana, pored kvalitetne ishrene i sna, potrebno je da se redovno hidrirate kako biste bili što otporniji na uticaj zime. Pored ovoga koristite i čajeve koji su vam na raspolaganju, a evo koji najviše greju i pomažu u ovim situacijama.
Zima je možemo reći na pragu. Dok čekamo sneg, spremite se za sve hladnije dane koji nam dolaze. Evo predloga za dva napitka koja možete pripremiti, a koji će vas brzo zagrejati, dobar je čak i za ljude koji su veoma ostetljivi na zimu.
Potrebno je:
- ceo koren đumbira
- litra vode
- med i limun po želji
Priprema:
U šerpi prokuvajte vodu. Koren đumbira ogulite i iseckajte na kolutove. Kada je voda proključala stavite kriške đumbira. Treba da kuva 10-15 minuta. Posle tog vremena sklonite šerpu sa strane i poklopite. Neka odstoji još 15 minuta, a zatim procedite čaj. Čaj je najbolji kada se pije sam, bez ikakvih dodataka. Ako vam to ne odgovara dodajte med i limun.
Menstrualni BOLOVI nisu UVEK bezazleni - Kada primetite NEPRESTANO krvarenje, ODMAH se javite doktoru, može biti OPASNO
Pijani KROMPIR ZAPEČEN u rerni - Recept koji će vaše UKUĆANE oboriti sa nogu i koji ćete PONOVO rado spremati
Napitak od jabuka
Jabuke dobro oprati, posušiti, pa iseći neoljuštene na sasvim tanke kolutove. Složiti ih na papir za pečenje i staviti u rernu na sasvim nisku temperaturu ili na 100 stepeni ako je rerna sa vrućim vazduhom.
Kada su jabuke suve sa gornje strane, prevrnuti ih, pa ponoviti postupak. Osušene jabuke prokuvati desetak minuta sa malo cimeta, pa ostaviti da stoje jos desetak minuta poklopljene. Procediti.
Boja ovog čaja zavisi od boje i količine jabuka, a na litar vode potrebno je 4-5 većih jabuka. Ako se već jabuke suše dobra ideja je osušiti veću količinu koju možete jesti kao zdravi čips od jabuka ili sačuvati u papirnoj vrećici za pripremanje čaja nekaki drugi put. Važno je samo da su dobro osušene.
Jabuke se mogu sušiti i na sobnoj temperaturi, samo sto sušenje traje duže. Poželjno bi bilo da su jabuke neprskane. Čaju od jabuka nije potrebno dodavati šećer. Umesto toga izaberite slatke jabuke, a ako već ne pijete nezaslađen čaj, zasladite ga s malo meda.