STARINSKI ČUPAVCI sa kokosom i čokoladom: Baka Jela sa vama deli svoju TAJNU najmekšeg biskvita, ključ je u ova 2 sastojka
Jednostavan kolač koji se lako pravi, a ostaje svež i mekan po nekoliko dana
Najukusniji dezert koji obožavaju svi - čupavci. Kolač koji podseća na detinjstvo oduševiće sve njegove ljubitelje posebno zato što ga baka Jela pravi na svoj način.
Prave se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se uželeli starinskih kolača, onda je ovaj recept idealan za vas.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/27/dsfdsfsaf.jpg?itok=QdiOvTzR)
NAJZDRAVIJI "KOROV" koji POSTOJI - Ne baca se nijedan deo biljke, imate je u dvorištu, a nezamenjiva je u jačanju imuniteta
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/11/377983218_992025628688246_7740730664723516807_n.jpg?itok=GXOVtfiV)
PITA koja je ukusnija od BUREKA! Potrebno vam je samo 10 minuta da biste je spremili po starom PROVERENOM bakinom receptu
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike sećera
- 4 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1/2 praška za pecivo
Krem:
- 2 jaja
- 100 gr čokolade
- 3 kašike sećera
- čokoladno meleko
- 200 ml mleka
- 50 gr čokolade
- 100 gr kokosa
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i ulje. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne oblozen pek papirom. Peći na 180 stepeni C oko 15 minuta. Vruć biskvit urolati tako da gornji deo bude spolja. U šerpu staviti jaja i šećer i izmutiti mikserom. Staviti na ringlu, pa smanjiti u pola i mešati. Ubaciti 100 gr čokolade i kocku maslaca. Mešati dok se potpino ne zgusne i počne se odvajati od dna. Treba oko 7-8 minuta. Dobro ohladiti, pa ga izmiksati.
Mleko sa čokoladom prokuvati da se cokolada istopi (treba dodati i kocku maslaca, ja nisam). Biskvit odmotati, pa ga premazati čokoladnim kremom. Uviti ponovo, pa ga ostaviti 10 minuta da upije. U činiju sipati kokos. Mleko sa čokoladom mora biti prohlađeno. Rolatiće na dva prsta širine provući kroz čokoladno mleko, pa uvaljati u kokos. Ređati u tanjir. Ostaviti u frizider na sat vremena, pa služiti.
Božanstven ukus. Nisam skoro tako nešto probala. Bolje nego sama torta! Vrhunsko!