ČUVENI RUSKI LEKAR OTKRIVA ŠTA TREBA JESTI UJUTRU: Zaboravite SVE što ste pročitali o doručku do sada JER JE LAŽ!
Prestanite da živite u zabludi!
Čuveni ruski kardiohirurg, profesor i akademik Ruske akademije nauka i Ruske akademije medicinskih nauka, glavni kardiohirurg Ministarstva zdravlja Ruske Federacije Leo Bokerija, pobio je ideju tradicionalne dijete. Prema njegovim rečima, sve što smo znali o zdravoj ishrani je laž, piše Stil.
Ona izreka: Doručak pojedite sami - je potpuna besmislica. Kad se probudite, telo počinje da se privikava na radno stanje, a vi sednete za sto i pojedete tanjir pun mesa, korpu hleba i sve to zalijete sa čašom nekog napitka. Krenete na posao sa prepunjenim stomakom. Tada ste teški i sami sebi.
Reagujte na vreme: Pet znakova koji pokazuju da je vašim plućima hitno potrebna pomoć
KOMBINOVANJE VOĆA, POVRĆA I MESA! Ove NAMIRNICE nikada NEMOJTE KONZUMIRATI zajedno!
OVIH 10 STVARI SVI RADIMO JER VERUJEMO DA POMAŽU: Lekari tvrde da ŠTO PRE treba da prestanemo!
- Kada smo sarađivali sa Amerikancima, tada sam primetio da veliki hirurzi ujutru u najboljem slučaju popiju šoljicu kafe. Tek u podne pojedu jedan sendvič i to zovu ručkom. U večernjim satim dolazi kući, jede normalnu hranu, pliva u bazenu, čita i odmara. Znači doručak dajte neprijatelju, ručajte oko podne i normalno večerajte (ali ne u kasnim satim) i na kraju prošetajte pred spavanje ili vežbajte. Po mom iskustvu ljudi koji tako žive - žive dugo i zdravo - istakao je poznati doktor.
Ovaj savet poznatog ruskog lekara potvrdila su i najnovija istraživanja sprovedena na Kornel Univerzitetu. Naučnik Dejvid Levitski je otkrio da oni ljudi koji preskaču doručak za nekoliko nedelja znatno smanje kilažu. Ovu teoriju je potvrdio eksperimentom čiji je cilj bio da se odredi količina hrane koju čovek unese u organizam tokom dana.
Polovina učesnika je doručkovala, druga grupa je odbijala doručak. Grupa koja je preskakala doručak dnevno bi u organizam unosila 408 kalorija manje, nego ona grupa koja je redovno doručkovala.
Prema ovom naučniku, preskakanje doručka se može smatrati odličnim sistemom brzog gubitka težine.
- Razumem da je preskakanje doručka u suprotnosti sa svim onim što znate o zdravoj ishrani, ali novi podaci nas dovode u ozbiljno razmišljanje da odustanemo od prvog jutarnjeg obroka. Naravno, ovo se odnosi na zdrave ljude. Ljudi koji imaju problem sa dijabetesom i hipoglikemijom, ne smeju da preskaču obroke kako bi održali nivo glukoze - kaže Levitski.
Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi kako je doručak najvažniji obrok u toku dana i osoba koja redovno doručkuje ima uredan metabolizam i nema problema sa viškom kilograma. Tj. doručak ubrzava metabolizam. Međutim i oni se slažu da preterano bogat doručak može dovesti do gojaznosti. Ali normalan unos kalorija i mali obroci više puta dnevno mogu samo da pomognu gojaznoj osobi da smrša.
Evo šta nikako ne smete da jedete po preporuci Svetske zdravstvene organizacije:
Kobasice
Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa a najviše konzervansa i pojačivača ukusa koji znaju da izazovu i rak jednjaka.
Instant kaše
Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer koji se koristi obilno da bi se poboljšao ukus i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.
Sušeno voće
Više je štetan nego koristan proizvod jer da bi se osušilo voće dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.
Musli
Musli je čist šećer sa praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a nikako da ga ozdravi!
Sokovi u tetrapaku
Ovakvi sokovi su puni konzervanasa jer ništa drugo ne može da ih "sačuva" od propadanja. Sveže isceđen sok može da "živi" samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je šećera.
Banane i drugo egzotično voće
Korisno je ono voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini. Ono voće koje mora da se transportuje iz prekomorskih zemalja prskano je nebrojeno puta raznim hemikalijama koje sprečavaju da se ono pokvari. Takvo voće je otrov.
Topljeni sir
Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku.
STRESAN ŽIVOT JE IZAZIVAČ OVE SMRTNE BOLESTI: A lek nam je nadomak ruke, ne može biti jednostavniji!
Susret sa NJIMA čini vas ISCRPLJENIM i NEVOLJNIM? Evo kako da prepoznate ljude koji od sebe uvek prave ŽRTVE
TRI PRAVILA KOJA ĆE VAS DOVESTI DO IDEALNE KILAŽE: Sve dijete se zapravo svode na OVO!
Da li ste se zapitali? Naučnici objasnili zašto je ženama uvek hladnije nego muškarcima
DA LI ĆE BEKVALČEVA DA MU ODGOVORI? Pevač priznao da se ZALJUBIO U NATAŠU čim ju je video u OVOME (VIDEO)