KUVANJE KORE OD BANANE? Kada saznate ŠTA TO DOPRINOSI VAŠEM ORGANIZMU, više je nikada nećete baciti
Mnoge blagodeti za organizam
Veliki broj ljudi, gotovo svako, kada pojede bananu, njenu koru baci u smeće.
PAZITE ŠTA JEDETE PRED SPAVANJE: Zbog nekih namirnica nemate dobar san, ali postoje i one zbog kojih spavate KAO BEBA!
OVE zdrave namirnice nikako ne bi trebalo jesti SVAKODNEVNO - Uzrokuju niz simptoma, od NADUTOSTI do TROVANJA!
IZLAZE VAM MODRICE PO TELU, A NE SEĆATE SE DA STE SE UDARILI? Ovo su pravi razlozi!
Da li vam je ikada palo na pamet da koru od banane možete takođe da iskoristite, odnosno da je skuvate?
Naime, nedavna studija je pokazala da ako se kore od banane blanširaju, osuše i samelju u brašno, mogu se pretvoriti u peciva koje imaju podjednako dobar ukus. Mnogi smatraju da je možda i bolje brašno od kore banane nego proizvodi na bazi pšenice.
Dobićete čak i izdašnu količinu minerala i hranljivih materija za borbu protiv raka. Šećerni kolačići obogaćeni korom od banane, na primer, sadržali su mnogo više vlakana, magnezijuma, kalijuma i antioksidativnih jedinjenja.
Sa druge strane, dodavanje previše brašna od kore banane je rezultiralo da kolačići budu pomalo smeđi i tvrdi, verovatno od svih dodatnih vlakana. Ali kada su serije napravljene sa brašnom koje sadrži 7,5 odsto kore banane, tekstura kolačića je dostigla daleko privlačniju ravnotežu. Kao bonus, roba koja je stajala na polici, bila je u dobrom stanju nakon što je tri meseca čuvana na sobnoj temperaturi.
Dok se studija bavila samo posledicama dodavanja kore od banane u pečene kolačiće, rezultati sugerišu da bi upotreba brašna od kore banane u hlebu, kolačima i testeninama takođe mogla biti vredna razmatranja.
Prošle godine, na primer, studija o kolaču sa korom od banane otkrila je da žuta kora voća daje prirodnu boju pečenom proizvodu, kao i hranljivi podsticaj.