Deluje ANTIVIRUSNO i ANTIUPALNO: Napravite SOK kojI OPORAVLJA ceo organizam, trebaće vam ovi sastojci
Veoma je zdrav i osvežava!
Jamu je tradicionalni indonezijski lekoviti napitak od korenja, bilja, cveća, kora i začina. Jedna od njegovih jednostavnijih verzija ima sve više poklonika među virtuelnom wellness zajednicom, jer, osim što je ukusan, ima protivupalna, antioksidativna antivirusna i antibakterijska svojstva, piše Magda Dežđek.
Isprobajte sami - evo recepta!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/08/profimedia-0651121899_1.jpg?itok=ij2qk5oL)
SOK ZA MRŠAVLJENJE ČINI ČUDA, a odličan je za zdravlje: Potrebna su SAMO TRI SASTOJKA, i to jako jeftina!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/08/08/sd_13.jpg?itok=1fnEqZ50)
UVEK OSTANEM GLADNA, SKLONA SAM GOJENJU: Trikovi za lepotu Slobode Mićalović - jedan ritual ne preskače
Sastojci:
- 1 šoljica sveže kurkume, očišćene i iseckane
- ½ šoljice svežeg đumbira, očišćenog i iseckanog
- 4 šolje vode
- ½ šoljice meda
- ¼ šoljice sveže ceđenog soka od 2–3 limete
Priprema:
U blender dodajte kurkumu, đumbir i vodu. Blendirajte dok se sastojci ravnomerno ne pomešaju. Ulijte smesu u lonac, pa kuvajte na srednje jakoj vatri. Kad prokuva, smanjite vatru tako da napitak lagano krčka oko 15 minuta. Sklonite lonac sa vatre, pa napitak začinite medom i sokom od limete. Promešajte pa procedite kroz sito. Sipajte u teglu i čuvajte u frižideru. Napitak možete piti topao, na sobnoj temperaturi ili rashlađen kockicama leda.