Deluje bezazleno, a istina je potpuno drugačija: Koštice OVIH VOĆKI stvaraju HAOS u crevima i želucu
Ljubitelji trešanja i višanja treba ovo da znaju
Primetićete da neki ljudi koji gutaju koštice trešanja, ne znajući da to može biti opasno po zdravlje.
Da bi trebalo da izbegavate ovu "praksu" jedenja koštica, potvrđuju i lekari i navode dve glavne komplikacije koje mogu da uslede nakon uživanja u košticama:
Ova biljka PREDSTAVLJA IZVOR ZDRAVLJA - evo kako možete da je uzgajate u kuhinji, bez zemlje (VIDEO)
Štiti MOZAK, SRCE i KOSTI: Ova količina PIVA na dnevnom nivou poboljšava zdravlje i predupređuje bolesti
ZGLOBOVI I KOSTI PRESTAJU DA BOLE ČIM IH OČISTITE OD SOLI: Metod čuvenog doktora potpuno oporavlja koštani sistem
- Bilo koje koštice od voća, i kod mladih, ali posebno kod starijih, mogu da naprave veliki problem u gastroenterološkom traktu. Naime, s godinama se zbog slabosti mišića javljaju proširenja u debelom crevu, poput džepova. Tu koštice mogu da zapadnu i ostanu i to se onda obično rešava hirurškim putem - kaže dr Bulat.
Pored ovoga, koštice mogu da izazovu još jedan problem:
- Koštice ne mogu da se svare i, ako neko ima bilo kakav problem sa varenjem, koštice se duže zadržavaju i mogu vremenom da nabubure i naprave problem i kod mlađih.
Doktorka kaže da manja količina ne bi trebalo da izazove komplikacije, ali ako se najedemo dosta koštica, moguće su tegobe.
Pažljivo i sa višnjama
Višnje bez koštice nisu opasne, ali kao budete jeli i koštice nekim slučajem, nećete se lepo provesti. Koštice višnje pune su cijanovodonične kiseline, koja je ektremno otrovna. Samo nemojte grickati ni gutati koštice ovih voćki i sve će biti u redu.
- Koštice svakako ne smeju da se jedu, pune su hemikalija koje oštećuju sluzokožu želuca. Ta oštećenja izazivaju pojačano lučenje želudačne kiseline što dovodi do raznih gastroeneroloških problema- objašnjava nutricionista.