DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE KOD PRIPREMANJA KROFNI: Evo kako da uvek budu savršeno vazdušaste i mekane
Uz ovih nekoliko pravila krofne će vam uvek uspevati i biće savršeno vazdušaste i hrskave.
Nema ko ne voli domaće krofne, a najčešće smo ih jeli kad odemo kod bake, koje su ih pripemale po starom receptu koji se prenosio sa kolena na koleno. Vazdušasto mekano testo i hrskava korica je ono što čini krofne tako neodoljiivim.
Ipak, mnoge današnje domaćice u nedostatku vremena pribegavaju brzim rešenjima kada je priprema krofni u pitanju, zbog čeka one neretko izgledaju drugačije od onoga kako su zamislile.
Tako se događa da testo ili ne naraste dovoljno i liči na uštipke, ili upije višak ulja, a neretko i krofne iznutra budu žilave. Da vam se to ne bi desilo, pridržavajte se starinskih pravila koja su poštovale naše bake.
OVO JE JEDINI RECEPT ZA SOK OD KUPUSA KOJI LEČI CEO ORGANIZAM: Probajte PRIRODAN LEK u koji se naš narod kune
NAJUKUSNIJI RECEPT ZA KROMPIR! Napravite savršen ručak na bakin način, potrebni su vam ovi ZAČINI (VIDEO)
Potrebno je::
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 450 gr brašna
- malo soli
- ulje
- 1 vanilin
- prah šećer
Priprema:
Izmrviti kvasac, dodati šečer i sipati malo mlake vode. Kad zapeni dodati jaja , mleko i malo žicom umutiti. Dodavati brašno i mesiti da testo bude mekše i glatko.
Pokriti da malo poraste. Premesiti. Od pak papira iseći manje kvadrate. Od testa seći manje komade 20 gr i praviti loptice među dlanovim.
Ređati na isečene papire pa pokriti da narastu. U ulju spuštati krofnice zajedno sa papirom i posle 5 sekundi vaditi papir.
Pržiti na srednjoj temperaturi da porumene sa obe strane. Vaditi posuti vanilin šećerom i posuti prah šećerom.