PUNO JE PESTICIDA - Samo ćete ovako ZNATI da je GROŽĐE čisto i spremno za jelo, ovako ga operite
Oprez!
Sigurno ste primetili da se prvo grožđe već pojavilo, pa verujemo da, ukoliko ste njegov ljubitelj, već uveliko planirate i njegovu kupovinu. Kao što većina zna, grožđe je puno vitamina B, ali i gvožđa, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, cinka i bakra.
Međutim, ono, prilikom uzgajanja, često biva tretirano pesticidima koji se na njemu, neretko, zadrže i nakon pranja.
U TEŠKOM ZDRAVSTVENOM STANJU - Kraljica Elizabeta stavljena pod stalnu lekarsku kontrolu
NAROD SE OKUPLJA ISPRED PALATE - Nakon vesti o LOŠEM zdravstvenom STANJU kraljice Elizabete, Engleska na nogama
Grožđe je neophodno dobro oprati, a većina misli da to svaki put i uradi. Ipak, stvar je u tome da samo voda nije dovoljna i zato primenite ovaj jednostavan trik i bićete sigurni da ste sve pesticide i otrove uklonili.
Ukoliko ne planirate da odmah pojedete grožđe, onda je bitno da sačekate sa pranjem, jer ćete, ukoliko ga odmah budete oprali, pospešiti dodatnu vlagu, pa će voće brže propasti.
Pranje grožđa sirćetom
Sipajte dve kašike sirćeta u dve litre vode, a zatim grožđe stavite u taj rastvor i pustite da odstoji 5-10 minuta. Nakon toga, svaki grozd isperite posebno hladnom vodom. Na ovaj način ćete isprati zaostale bakterije ili ostatke pesticida. Takođe, ne treba da brinete, jer se sirće neće osećati, niti će grožđu promeniti ukus.