IDEALNO ZA DANE POSTA: Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo preukusno i zdravo JELO od POVRĆA
29.10.2022.
08:51
Komentari (0)
Predlog za današnji ručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljmo recept za jelo od povrća koje možete jesti i u toku posta.
Rađaju, a NEMAJU MENSTRUACIJU, imaju savršen vid - Žene sa ovom BOJOM OČIJU su POSEBNE, imaju jak imunitet i DUGOVEČNE su
Rađaju, a NEMAJU MENSTRUACIJU, imaju savršen vid - Žene sa ovom BOJOM OČIJU su POSEBNE, imaju jak imunitet i DUGOVEČNE su
OVA TRI HOROSKOPSKA ZNAKA važe za NAJVEĆE VESELJAKE u Zodijaku! Da li ste među njima?
OVA TRI HOROSKOPSKA ZNAKA važe za NAJVEĆE VESELJAKE u Zodijaku! Da li ste među njima?
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šoljica graška
- 1 veći cvet karfiola
- 1 veći krompir
- 2 paprike pečene ili sveže
- 1 lončić od 100 gr pirinča
- malo začina
- soli ml. biber
- ulje
Priprema:
Luk, šargarepu iseckati i propržiti, dodati grašak, karfiol krompir na kockice papriku, opran pirinač. Sve izmešati dodati začina soli i naliti vode da ogrezne. Kuvati oko 30 min. da tečnost ispari, ali ne baš sasvim.
Staviti odozgo peršunov lis. Servirati toplo.
Uz to spremiti i krem čorbicu od karfiola.
U šerpu sipati malo ulja i pola kašike brašna. Naseckati 3 čena belog luka pa propržiti da bude krem boje. Naliti vode pa kad provri spustiti cvetove karfiola. Kuvati 20 minuta pa štapom blenda izblendirati. Dodati začina i ml. bibera. Na kraju peršunov list. Vrhunska