IMATE JE U DVORIŠTU: Ova biljka leči HEMOROIDE, BUBULJICE, dobra je za štitnu žlezdu i tu nije kraj!
Mnogi misle da je korov!
Trava mokrica, koja raste u gotovo svakom dvorištu, poboljšava krvotok, memoriju i pozitivno utiče na celo telo!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/89722/profimedia-0041148812_0.jpg?itok=o0R-9bSz)
IMATE PROBLEMA SA PRAŽNJENJEM CREVA?! Pojedite uveče kašičicu OVE SMESE koju ćete sami napraviti i ubrzajte vaš metabolizam
Prepuna je korisnih supstanci - prava riznica vitamina C, E i K, koji pomažu sprečavanju nastanka krvnih ugrušaka. Takođe, sadrži gvožđe, magnezijum, kobalt.
Osim što je bogata esencijalnim materijama, trava mokrica naučno dokazano ima protivupalna, antiseptička, diuretska i hipotenzivna (snižava pritisak) svojstva. Odlična je i u borbi protiv holesterola i koronarnih bolesti srca. Naučnici su došli i do dokaza koji ukazuju da mokrica ima moć da vam sačuva i poboljša vid.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/04/02/profimedia-0346923960.jpg?itok=GbMAyMKf)
OZBILJNO UPOZORENJE NAUČNIKA: Čak i LIST ove hrane je KANCEROGEN!
Seoski travari obilato je koriste, a naročito njen sok, za lečenje bolesti bubrega i jetre, ali i štitne žlezde i hemoroida. Kažu da je odlična za lečenje problematične kože sklone aknama i bubuljicama.
Dobra je protiv glavobolje, umora i za smirivanje nerava. Ova biljka bez ukusa i mirisa takođe popravlja memoriju.
Pošto je puna vitamina E, sok od trave mokrice je neprocenjiv tretman protiv bora, koji ujedno čisti krvne sudove i pomaže izbacivanje štetnih materija. Trebalo bi ga biti tri puta dnevno po pola čaše tokom tri meseca, kako bi se unela količina vitamina E potrebna za ovakav efekat.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/20338/coffee.jpg?itok=dBfM-I5O)
AKO PRESTANETE DA PIJETE KAFU: Evo šta DOBRO i LOŠE možete da očekujete, ukoliko se ODREKNETE ovog napitka!
Odlična je kada se konzumira kao salata- osvežavajuća je, a da biste dobili ukus, začinite je sa malo maslinovog ulja i sirćeta. Seckanu je možete koristiti kao začin u svim jelima.
Ako želie da pripremite zalihe suve mokrice, sakupljajte je tokom cvetanja i ostavite da se suši senovitom kutku na temperaturi ne većoj od 40 stepeni. Čuvajte je u staklenoj tegli s poklopcem. Ako želite prah, izgnječite suve listove u avanu.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/10/31/devojka.jpg?itok=t6Dvh8Xy)
POSLE VODE, ovo je NAJVAŽNIJI napitak za zdravlje čoveka: Ljudi koji ga često piju žive dugo i zdravo!
Napomena: Pre primene bilo kojeg vida prirodne medicine, posavetujte se sa vašim lekarom.