Iznenadite ukućane SLATKIM PRŽENICAMA sa cimetom i medom - Iskoristite STARI hleb i spremite doručak za 10 minuta
Cimet i med dodaju notu topline i slatkoće, a sve zajedno čini savršen početak dana!
Nema ništa lepše nego kada iz običnih sastojaka stvorite nešto posebno i ukusno! Ako želite da iznenadite svoje ukućane sa brzinskim, a savršenim doručkom, slatke prženice sa cimetom i medom su pravi izbor.
Ovaj recept je savršen za one dane kada imate ostatke starog hleba, a ne želite da ga bacite. Za samo 10 minuta, uz malo maštovitosti i nekoliko jednostavnih sastojaka, možete pripremiti pržene kriške hleba koje će oduševiti sve ukućane.
Cimet i med dodaju notu topline i slatkoće, a sve zajedno čini savršen početak dana!
Sastojci:
pola šolje brašna
1 šolja mleka
3 jajeta
prstohvat soli
prstohvat cimeta
1 kašika ekstrakta vanile
1 kašika šećera
12 kriški hleba ili tosta
bobičasto voće po izboru
med
Priprema:
Sipajte brašno u veliku činiju. Polako dodajte mleko, vanilu, cimet, so, šećer i cela jaja, pa mutite žicom ili mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Hleb isecite na tanke kriške, pa potapajte u umućenu smesu od brašna i jaja. Potom ih lagano prebacite u tiganj zagrejan na umerenoj vatri i pržite dok sa obe strane ne postanu zlataste boje. Servirajte prženice dok su vruće uz med i po želji uz bobičasto voće koje ste izvadili iz zamrzivača.