Pre JUTARNJE KAFE pojedite LIST ČUVARKUĆE! Poznati srpski travar savetuje za šta je sve dobar LEK IZ SAKSIJE
Čuvarkuća je biljka koju je najlakše održavati i oko koje se ne moramo mnogo brinuti, ali ona nam pruža mnogo lekovitih i dobrih stvari.
Čuvarkuća je najlekovitija biljka koju možte gajiti kod kuće. Ne samo da je veoma lekovita, već je i prijatnog ukusa zbog čega se preporučuje da jutarnju detoksikaciju i vitaminsku rutinu započnete upravo čuvarkućom. Potrebno je samo da oljuštite površinski sloj sa biljke, a zatim je pojedete.
"SRPSKO SUTOMORE" sve popularnija destinacija za LETOVANJE! Smeštaj već od 10€, savršeno mesto za KUPANJE i rekreaciju
DECA ROĐENA u ova 4 znaka predodređena su za USPEH! Astrolozi tvrde da su NAJPAMETNIJI i da ih čekaju VELIKE STVARI
Ovako pripremljena, sirova, dobra je za zdravlje ženskih reproduktivnih organa, kao i za grudi. Veoma je moćna u lečenju raznih upala i cisti koje nastaju u organizmu.
Poznato je da ona može nići i na kamenu, dakle u kućnim uslovima ju je veoma lako gajiti i negovati.
Možete je konzumirati i kao melem koji u potpunosti detoksikuje i čisti organizam, a odličan je i za probavu.
Poznati srpski travar Momčilo Antonijević savetuje da se na prazan stomak, pre prve jutarnje kafe obavezno pojede jedan list čuvarkuće.
"Blagotovorno deluje na naš želudac, pa se posebno preporučuje onim ljudima koji imaju čir na želucu, na dvanaestopalačnom crevu. Čuvarkuća povoljno deluje na regeneraciju organa za varenje. Jako dobro deluje i pomaže kod ljudi koji pate od herpesa, a odlična je i kod žena koje imaju problem sa policističnim jajnicima.", rekao je srpski travar.
Čuvarkućom možete tretirati:
- kurje oko
- pegice
- rane i čireve
- herpes
- upalu oka i uha
- tvrdu kožu na petama
- opekotine i ugrize
- ciste
- detoksikaciju
Za jačanje organizma i imuniteta
Listove čuvarkuće sameljite u multipraktiku, a potom ih prespite u plastičnu činiju i pomešajte ih s medom. Smesu dobro sjedinite drvenom ili plastičnom kašikom. Zatim, u veću teglu sipajte smesu i zatvorite teglu. Da svetlost ne bi dopirala, celu teglu obložite aluminijumskom folijom. Ostavite teglu da odstoji pet dana u frižideru.
Od šestog dana na prazan stomak uzimajte po dve plastične kašičice smese i narednih dvadesetak minuta ne jedite ništa drugo, već popijte malo vode. Za zdrav organizam je dobro i da svaki dan, na prazan stomak pojedete jedan list čuvarkuće.