HRANA ZA KOSTI - Ove NAMIRNICE su pune KALCIJUMA, odlične su za hrskavicu i zglobove
Obavezno ih uvrstite u ishranu!
U nastavku teksta pročitajte koje namirnice jačaju kosti, leče i regenerišu zglobove.
Lisnato povrće
Lisnato povrće, poput spanaća i brokolija, može znatno da poboljša zdravlje zglobova. Lisnato povrće obiluje antioksidansima koji mogu da se suprotstave slobodnim radikalima u telu. Osim što je puno antioksidansa, lisnato povrće je i dobar izvor vitamina i minerala kao što je kalcijum.
Kalcijum je neophodan za zdravlje kostiju, dok su vitamini presudni u borbi protiv slobodnih radikala.
Riba
Masna riba poput lososa sadrži omega-3 masne kiseline koje su poznate po svojim protivupalnim svojstvima. Preporučuje se ljudima koji boluju od artritisa, ali ako niste ljubitelj ribe, uvek možete uzimati dodatke koji sadrže omega-3 kako biste obezbedili dovoljnu porciju masnih kiselina.
ZUBAR UPOZORIO - Ovo je signal, ČETIRI PROMENE u ustima koje mogu ukazivati na RAK, odmah REAGUJTE ako ih primetite
Stavite SAPUN ISPOD ČARŠAVA pred spavanje, a rezultat UJUTRU će vas iznenaditi! Zvuči čudno, ali ljudi se kunu da funkcioniše
Zobene pahuljice
Zobene pahuljice su celovita žitarica koja se povezuje sa smanjenjem upala. Ako spadate u osobe koje redovno vežbaju, zobene pahuljice neće vam samo dati potrebnu energiju, već vam može pomoći I da oporavite telo nakon dugog treninga. Možete im dodati i bobičasto voće, poput malina, kako biste uneli ekstra dozu antioksidansa.
KARLEUŠA U STRAHU ZBOG PRIČE O PANTERU U APATINU: Uputila HITAN APEL pokrajinskom sekretarijatu
Trešnje
Ako bolujete od gihta, trebalo bi da u ishranu uvrstite trešnje. Ova voćka ne samo da ima protivupalna svojstva, već ljudi koji su konzumirali trešnje imali su 37 posto manje šanse da prijave slučaj pogoršanja upale zglobova.
- Ponekad ni sva zdrava hrana na svetu možda neće pomoći kod upale, pa će vam biti potrebna injekcija, kažu stručnjaci iz Jersey Rehaba. Stoga, uvek bi trebalo da se posavetujete sa lekarom oko ishrane.
Crvena paprika
Crvena paprika je odličan izvor vitamina C koji je važan u stvaranju kolagena. Kolagen pomaže u izgradnji hrskavice, tetiva i ligamenata. Sve je ovo važno za ublažavanje bolova i sprečavanje trljanja kostiju. Ako pazite da jedete hranu koja sadrži C vitamin, osiguraćete da hrskavica adekvatno podržava vaše zglobove.