KLJUČ JE DUGOVEČNOSTI, A JEDEMO JE SAMO U POSEBNIM PRILIKAMA: Ova namirnica je pravo čudo za organizam, a produžava VEK
Bilo bi dobro da postane neizosavni deo vašeg jelovnika
Kada je reč o dugovečnosti, ne postoji jedan recept koji bi mogao da se primeni na sve, ali jasno je da zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost mogu da doprinesu tome.
Ipak, postoje neke cake koje mogu da pomognu, kao i konkretne namirnice koje se preporučuju, a jednu od njih Srbi prilično retko jedu – ribu.
NISAM BILA SVESNA OZBILJNOSTI OPERACIJE kada sam otišla pod nož da SREDIM NOS! Godinu dana sam trpela otoke, a svaki put kad mi je vruće usledi pakao!" Samopouzdanje joj se srozalo umesto da poraste
"KOŽA SVE PAMTI": Svaka OPEKOTINA iz detinjstva povećava rizik od MELANOMA - Evo šta treba da znate u cilju PREVENCIJE
Kada bi ŽENE znale koliko je ova BILJKA ZDRAVA za njih, koristile bi je svaki dan, TRAVARI je preporučuju
Međunarodna studija Univerziteta u Volverhemptonu, u kojoj su učestvovali naučnici iz Velike Britanije, Evrope, Kine i SAD-a, utvrdila je da stariji ljudi koji češće konzumiraju ribu duže žive.
Efekat, kažu naučnici, nije zanemarljiv.
Studijom 4.165 učesnika starijih od 60 godina utvrđeno je da oni koji su konzumirali ribu najmanje dvaput nedeljno, u poređenju sa onima koji je nisu jeli u prethodne dve godine, učesnici iz prve grupe su imali rizik od smrti, izazvane bilo kojim uzrokom, manji za 42 odsto!
Konzumacija ribe se inače povezuje sa manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i demencije, a povećan unos ove namirnice u mladosti i srednjem dobu takođe smanjuje rizik od smrti (izazvane bilo kojim uzrokom).