VITAMINSKA BOMBA: Ovako PRIPREMLJENA KOPRIVA najzdravija je za organizam, potrebno je još par sastojaka
Daje energiju i podiže imunitet.
Čorba od koprive je definitvivno jelo koje treba konzumirati što češće budući da sadrži velike količine fosfora, mangana, kalijuma, magnezijuma, azota i kalcijuma, bogata je gvožđem i vitaminom C.
Ukoliko nemate običaj da pijete čaj od koprive, napravite savršenu ukusnu i veoma hranljivu čorbu od koprive, a za to će vam biti potrebno još nekoliko namirnica.
Mešavina DVA napitka automatski ELIMINIŠE GASOVE: Dodaj dve kašičice ove namirnice u čašu VRELE VODE
Spavanje na stomaku, STEZANJE KAIŠA: Evo kako neke NAVIKE mogu biti VEOMA OPASNE po zdavlje
Recept za čorbu od zelja i koprive
Sastojci:
- 2 veze želja
- 300 g mladih listova koprive
- šaka pirinča
- veza peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- ulje
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- po želji pavlaka
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Očistite zelje i koprivu i stavite da se kuvaju na srednjoj vatri. Iseckajte na sitno crni luk, zagrejte ulje u većoj šerpi i dodajte luk, pa dinstajte na blagoj vatri. Izrendajte šargarepu, pa dodajte u luk. Dodajte mlevenu papriku, promešajte, pa sklonite sa vatre.
Skuvanu koprivu i zelje procedite, ostavite malo da s eohladi, pa iseckajte na sitno. U luk sipajte zelje i koprivu i zajedno sve dinstajte par minuta na blagoj vatri, pa posolite i promešajte. Dolijte pirinač i prelijte vodom.
Kuvajte oko 20 minuta dok pirinač ne bude skuvan, pa dodajte iseckani beli luk i iscekan peršun.
Ostavite da se kuva još par minuta. Poslužite po želji uz kašiku pavlake.