I deci i odraslima JAČA IMUNITET - Pripremu melema od ĐUMBIRA i limuna za zimu bez prehlada gledalo 20 MILIONA ljudi
Đumbir jača naš imuni sistem i štiti nas od različitih infekcija. Podstiče sposobnost organizma da se izbori sa virusima na najbolji mogući način. Aktivira T-ćelije, grupu belih krvnih zrnaca koja mogu da unište inficirane ćelije. Đumbir deluje kao odličan antioksidans, uništava slobodne radikale koji oštećuju naše ćelije.
Limun i đumbir mnogi koriste jer su dobri za podizanje imunitet, štite od virusa i prehlada. Zato vam predlažemo da napravite melem koji možete konzumirati u toku zime na bazi ovih sastojaka.
Javnost šokirana, PREKRŠIO SVA PRAVILA - Princ Vilijam PREVIŠE prisno IZGRLIO švedsku princezu, nije znala šta je SNAŠLO
Da li SRBI treba da KITE JELKU? Paganski običaj ili simbol VEČNOG ŽIVOTA - evo kakve veze ima sa BADNJAKOM
Ovo je jedan jednostavan, a ukusan recept za jači imunitet u čijem ukusu ćete moći da uživate.
Sastojci:
- 2 limuna
- koren đumbira
- malo meda
Limun se pre pripreme dobro očisti, najpre se kora istrlja krupnom solju, zatim soda bikarbonom i ostaviti da odstoji u vodi u kojoj je rastvorena soda bikarbona 15 minuta.
Naseckati limun na što tanje kolutiće, pripremiti i komadiće đumbira. Iz limuna izvaditi semenke kako smesa ne bi bila gorka.
Kriške limuna staviti na dno tegle i dodati đumbir, zatim preliti medom po izvoru, zatim novi red limuna i đumbira uz dodavanje meda i tako dok se tegla ne napuni.
Preporučuje se da se potroši u periodu od dve do četiri nedelje.
Na videu u prilogu pogledajte kako se priprema ovaj melem.