Mokraćna kiselina može da ošteti dosta organa: Evo kako da je sprečite da vam razori telo!
Oprez!
Ako dođe do visokog nivoa mokraćne kiseline u telu, hrana je ta koja pomaže da se parametri vrate u normalu. Korisno povrće i voće ne sadrži purin, pa brzo poboljšava stanje gihta, hipertenzije i bubrežne bolesti.
Zašto je leto najbolje vreme za početak bavljenja jogom: Preporodite telo
Menstruacija vam traje kraće nego obično? Evo mogućih razloga
Imate problema sa spavanjem: : Možda ne uzimate dovoljno magnezijuma
Prilikom varenja proteinske kiseline ili neuhranjenosti, velika količina mokraćne kiseline akumulira se u organizmu. Obično se izlučuje urinom i izmetom, ali s viškom, deo purinskog jedinjenja se taloži na zglobovima. Ovo je jedan od glavnih uzročnika gihta, kamena u bubregu, argterijske hipertenzija.
- Višak kilograma;
- Loša ishrana;
- Upotreba više slatkiša;
- alkoholizam;
- nuspojave diuretika.
Za početak odrecite se dimljenog mesa, bilo koje vrste crvenog mesa, gaziranih i slatkih napitaka, alkohola i td.
Druga faza je uključivanje povrćne supe u ishranu, koja aktivo uklanja višak mokraćne kiseline.
- Luk - beli i crni luk, praziluk, vlašac i td.
- Artičoka
- Zlatna bundeva
- Celer
- Šargarepa
- Trešnje
Konzumiranje povrća je glavno i osnovno pravilo za sve osobe koji imaju problema sa mokraćnom kiselinom. Zahvaljujući vlaknima i antioksidansima uklanjaju se štetna jedinjenja, uništavaju kristali, sprečavaju bolesti zglobova i krvnih sudova.
Obratite pažnju: Namirnice koje smanjuju menstrualne tegobe i one koje ih podstiču!
Smeta vam kravlje mleko? Ovo je najbolja zamena za njega
Hleb dijeta: Tvrde da skida 10 kilograma za veoma kratko vreme!
ZDRAVO STARENJE: Uz ova TRI PRAVILA ostanite mladoliki i u poznim godinama
Anemija vam je problem? Odličan recept za bolju krvnu sliku!