KOD 75% LJUDI JE UZROK NADUTOSTI I GASOVA ISTI: Gastroenterolog otkrio šta radite pogrešno
Nije nerešiv problem
Nadutost i gasovi problemi su sa kojima se mnogi suočavaju i krajnje su neprijatni.
Nadutost stomaka (nadimanje) je stanje koje karakteriše smetnja u radu sistema organa za varenje i stvaranje povećane količine gasova u crevima. Iako je jedna od najčešćih pojava koja prati savremeni način života, svako ovaj problem doživljava drugačije.
Za neke, to su blagi simptomi koji su sastavni deo svakodnevice, dok drugima nadutost stvara fizičku i psihološku nelagodnost koja može otežati normalne aktivnosti.
Stvari koje SVAKI MUŠKARAC MRZI NA SVOJOJ ŽENI: Zbog OVOG se najčešće I RAZVODE
MOĆNA TRAVA: U narodu kažu da ovaj SASTOJAK pomaže protiv upale BEŠIKE, a tu je još nekoliko SAVETA!
Gastroenterolog doktor Vojislav Perišić je gostujući na K1 otkrio šta je uzrok nadutosti u 75 odsto slučajeva!
- Gasovi u crevima u 75 odsto slučajeva su posledica fermentacije hrane. Fermentiraju ugljeni hidrati koji nisu skrobni, a to su neskrobni fermentabilni ugljeni hidrati, a ako se oni nedovoljno svare, onda imamo džibru u stomaku. To ima 16 odsto ljudi., rekao je doktor.
Doktor Perišić kaže da ovi problemi mogu da budu izuzetno neprijatni, ali rešenje se može kriti u izbacivanju namirnica koje najčešće prave problem.
- Namirnice koje imaju neskrobne fermentabilne ugljene hidrate – jabuka, kruška, šljiva, trešnja, pasulj, grašak, boranija, med, čaj od kamilice, mleko sa laktozom. Banane nemaju tih ugljenih hidrata, lubenica nema, krompir, lisnato povrće... Meso nijedno ne pravi nadutost. Jabuka je kraljica voća, ali može da pravi veliki problem., poručio je on.