Ne izaziva samo beli luk LOŠ ZADAH! Zbog ovih 5 namirnica može da ''SMRDI IZ USTA''
Ne pomaže ni pranje zuba.
Uzroci neprijatnog zadaha mogu biti brojni, a na svež dah utiče i to kako se hranite. Ako pasta za zube i žvakaća guma ne pomognu, vreme je da razmislite o namirnicama koje konzumirate.
Beli i crni luk
Sadrže jedinjenja sumpora, koja se snažno oslobađaju tokom žvakanja. U sirovom belom luku ima mnogo više ovih materija nego u termički obrađenom. Takođe, ovo povrće sadrži fitoncide - isparljive i mirisne supstance oštrog mirisa koje imaju baktericidna svojstva - zbog čega je toliko popularno u tradicionalnoj medicini.
Poznati masovno TEMPIRAJU DATUM ROĐENJA deteta - Stručnjak objašnjava koji su rizici i da li je takav porođaj bezbedan
Ženske prevare su ČEST SLUČAJ! Evo zašto se to najčešće dešava
Mlečni proizvodi
Mlečni proizvodi kao što su sir, mleko, sveži sir mogu da izazovu loš zadah ako se konzumiraju u prevelikim količinama. Mlečni šećeri mogu da dovedu do transformacije crevne mikroflore, koja zatim oslobađa gasove koji imaju kiselkast, specifičan miris.
Kafa
Sadrži specifične isparljive supstance, koje se najviše osećaju tokom konzumacije. Zadah može da bude posebno neprijatan ako se kafa udruži sa duvanom.
Proizvodi koji sadrže šećer
Dovodi do umnožavanja mikroflore, koja ne samo da je sposobna da ošteti zubnu gleđ, već i da oslobađa isparljive supstance neprijatnog mirisa.
Riba i malo morskih plodova
Generalno, mnogi ljudi ne vole miris ribe. Međutim, u ovom slučaju sve zavisi od vrste ribe i načina na koji se obrađuje – fermentisana (posoljena, ukiseljena) riba može da bude toliko neprijatnog mirisa da ćete morati ne samo da ispirate usta, već se i umijete i provetrite dom nakon ručka. Ljudi koji koriste suplemente ribljeg ulja treba da budu svesni da oni takođe izazivaju neprijatan zadah.