Nole i Jelena NE JEDU SLATKIŠE: Šećer je zabranjen ali uz OVU NAMIRNICU pojačavaju ENERGIJU I IMUNITET
Vrlo je korisno, a ukusno
Novak Đoković toliko privlači pažnju javnosti, da ljude zanima sva dešavanja na terenu ali i mnoge stvari van terena, pa čak i to kako se hrani.
Đoković i slatkiši? Moguće je, ali oni “posebni”.
3 DANA pred SVETOG ILIJU žene OBAVEZNO ovo prestaju da rade! Pravoslavni vernici strahuju od njegovog GNEVA
Od nje je STARIJI ČAK 31. GODINU! Zaprepastićete se kad vidite ko je MUŽ poznate voditeljke "Slagalice" (FOTO)
Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće.
Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu a ostatak table ostao netaknut. Ali zato, uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.
Zdravstvena korist od urmi je prvenstveno vezana za zatvor i poremećaj u radu creva, ali urme takođe pomažu kod srčanih problema, anemije, seksualne disfunkcije i kod mnogih drugih zdravstvenih problema.
Urme su bogate vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima. Ovi ukusni plodovi sadrže biljna ulja, kalcijum, sumpor, gvođže, kalijum, mangan, bakar i magnezijum. Neki eksperti tvrde da jedna urma dnevno može značajno da doprinese u izbalansiranoj i zdravoj ishrani.
Ljudi konzumiraju urme na nekoliko načina, na primer uz mleko, jogurt ili hleb. Pasta od urmi se smatra posebno dobrom za decu i odrasle, posebno za vreme oporavka od povrede ili bolesti.
Recept za pastu od urmi
Potrebno je:
- 3 šake svežih urmi
- 2 čaše vode.
Potopite voće u vodu tokom noći. Iscedite urme od vode s tim da ostavite vodu dok ne završite sa pravljenjem paste. U blenderu usitnite natopljene urme i po potrebi dodajte par kašika vode u kojoj su se urme natapale. Ako su urme zaista sveže možete ih izblendati i odmah čim odstranite koščice uz mali dodatak vode. Ako su suvlje možete ih preliti sa vrućom vodom i ostaviti da odstoje po potrebi.
Gotovu pastu sipati u staklenu teglu i koristiti po želji i potrebi.