OMILJENA LETNJA POSLASTICA - SLADOLED! Evo ŠTA se desi u tvom telu kada pojedeš jedan dnevno!
Zabrinjavajuće
Leto se ne može zamisliti bez osvežavajućeg sladoleda,
Međutim, postoje i oni koji uskraćuju sladoled sebi i svojim bližnjima jer su puni hemije, aditiva, veštačkih boja i aroma, stabilizatora i nepoznatih sastojaka.
STRAH, NERVOZA, PANIKA: Ovo su simptomi ANKSIOZNOSTI, a EVO kako da ih se REŠITE ZAUVEK!
RECITE ZBOGOM CISTAMA U ORGANIZMU: Potrebna vam je samo OVA biljka!
- Na našem tržištu postoji sladoled na štapiću čijom ste konzumacijom uneli čak 85% dnevnog referentnog unosa zasićenih masnih kiselina (mereno u odnosu na odraslu žensku osobu). To znači da ako detetu kupujete dva takva sladoleda dnevno u kontinuitetu, velika je verovatnoća da će dete biti gojazno i da će imati zdravstvenih problema (povišeni holesterol, srčane smetnje). To je činjenica, to jasno pokazuju nutritivne tabele - kaže inženjer prehrambene tehnologije.
Sa šećerima i mastima je malo bolje stanje. Konzumacijom pojedinih sladoleda na štapiću, verovali ili ne, uneli smo šećera i masti koliko i jednim obrokom. Dakle, samo jedan sladoled dnevno u letnjim mesecima dovoljan je da nas odvede u gojaznost.
Većina sladoleda u svom sastavu ima ova dva sastojka:
Karagenan (dobija se iz crvenih algi) i koristi se kao zgušnjivač, sredstvo za želiranje, stabilizator. Pojedini autori tvrde da karagenan izaziva upale. U pojedinim zemljama su zajednice potrošača tražile isticanje ovog sastojka na ambalaži.
SAMO JEDAN TRIK VAS DELI OD SAVRŠENE LINIJE! Evo šta UVEK treba da RADITE dok JEDETE!
NEĆE VAM BITI POTREBAN NIJEDAN DRUGI LEK: Za 24 sata IZBACUJE sve otrove i stres iz tela!
Guar-guma (dobija se iz semena guar biljke) se koristi kao zgušnjivač, stabilizator. Ima laksativni efekat. Utiče na gasove, nadimanje i nekonzistentnu stolicu.
Ovo je 5 simptoma upale bešike koje ne smeš da ignorišeš!
DA TI SRCE RADI KAO SAT: Recept za NAPITAK koji leči SRČANE tegobe bolje od bilo čega!
I za kraj, ističe prehrambeni tehnolog, treba imati na umu da se sastavi sladoleda na tržištu veoma razlikuju, pa tako imate i možete da nađete one katastrofalne po sastavu, ali i one kojima je prihvatljivo počastiti se povremeno - samo ćete te druge morati da tražite strpljivije.