Ove namirnice sadrže više ugljenih hidrata nego što ste mislili
Ne preterujte.
Ako se odlučite za ishranu sa malo ugljenih hidrata, ne znači da takvu hranu možete da konzumirate neogranočeno, ako želite da održite zdrav način ishrane.
NE TREBA IM ADITIV: Ovih 5 namirnica su korisnije zamrznute, nego sveže
Ovo su samo neke od namirnica koje sadrže veći procenat uljenih hidrata:
Orašasti plodovi i semenke
Ove su hranjive, fine namirnice i sadrže nizak deo ugljenih hidrata. Međutim, neke od njih poput semenki lana i čia semenki imaju vrlo malo ugljenih hidrata, dok namirnice poput indijskog oraha i lešnika zapravo sadrže više ugljikohidrata.
Sir
Dobra stvar kod ishrane sa niskim procentom ugljenih hidrata jeste što možete da jedete sir, ali ne u neograničenim količinama. Mocarela, brie i kremasti sirevi sadrže niži procenat ugljenih hidrata za razliku od prerađenih sireva u kojima je taj procenat veći.
Pavlaka
Kod ove namirnice morate da budete oprezniji pri čitanju oznaka. Čest slučaj sa pavlakom jeste mala gramaža, što ne znači da sadrže manje ugljenih hidrata i da je možete jesti do mile volje, naprotiv.
RAZBIJENA VELIKA ZABLUDA: Izbacila je iz ishrane VOĆE na 7 dana, a njenom telu se desilo OVO
Povrće
Naravno da je povrće zdravo, ali sa konzumiranjem određenih vrsta povrća ne treba preterivati.Korenasto povrće poput cvekle i paškanata prepuno je ugljenim hidratima. Takođe, nemojte preterivati ni sa tikvama, paprikom i patlidžanom.
Voće
Kod voća samo nemojte smetnuti sa uma da može da sadrži puno šećera, a ako baš tražite voće koje sadrži najmanje šećera, to je onda bobičasto voće. Naravno, bez obzira na to kakvo voće konzumirate, pripazite na porcije, jer se određena količina šećera može brzo nakupiti.
Umaci i začini
Iako su jako fini, sa konzumaciju nekih začina i umaka treba biti opezan. Kašičica kečapa u sebi sadrži jednu kašičicu šećera. Stoga obavezno pročitajte podatke koji se nalaze na ambalažama začina.