BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)
Idealno za doručak!
Slana peciva sa pavlakom i susamom, ovo je lepse nego iz pekare.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 2 kašičice šecepra
- 1 kašičica soli
- 200 gr kisele pavlake
- 3 kašike ulja
- 800-900 gr brasna
- 200 gr susama
Priprema:
U malo mleka izdrobiti kvasac, dodati šecer i izmesati. Ostaviti 5 minuta da kvasac da nadođe. Sipati ga u vanglu pa dodati ostatak mlakog mleka. brašnno, ulje, so i zamesiti glatmo mekše testo. Mesiti da se ne lepi za prste.
Obavezno POGLEDAJTE kada završite! Koliko puta vam se desilo da ste OBAVILI POSAO, a u šolji i na papiru NEMA NIČEGA, evo šta ovo znači!
Ubedljivo NAJNEOBIČNIJA ZIMNICA! Jeste li znali da se KUPUS može UKISELITI za samo 48h, a da ŠAMPINJONI idu odlično uz krastavčiće?
Pokriti da naraste, a zatim istresti na sto koje ste malo pobrasnjivili. Podeliti 4 loptice po 100 gr. i 8 kuglica po 80 gr obraditi ih rukom pa pokriti. Veće loptice valjati na stolu dužine 50 cm zatim napraviti mali krug tako da vam visi veća dužina koju ce te okomotati oko kruga formirajuci đevrek. Poprskati vodom i uvaljati u susam. Manje loptice takođe izvaljate u kraći valjak jedan takođe poprskati vodom i uvaljati u susam.
Drugi isti razvući u valjak pa isplesti pletenicu sa onim sto je uvaljan u susam. Poređati u podmazan pleh. Kad malo odmori žumancetom premazati pletenice onaj deo sto nema susama. Ako ostane testa umesiti mali hleb kao sto sam ja uradila u filmu. Peći na 220 stepeni C oko 30 -40 minuta.
Uživajte u sjajnom ukusu.