Da li GREŠITE kada PERETE PEČURKE? Evo kako ih PRAVILNO pripremiti za termičku obradu da bi sačuvale ukus
Ovo je pravi način!
Najpopularnije pečurke su šampinjoni i dostupni su za kupovinu tokom cele godine. Koriste se za soseve, za picu, da se napuni meso, grilovane ili punjene... Milion je načina da ih napravimo, ali da li znate kako treba da se obrade pre kuvanja ili pečenja? Neke domaćice ih peru, a neke ne, i večita je dilema šta je pravilno.
GOJI! Mnogi su u ZABLUDI u vezi ove NAMIRNICE, veruju da podstiče metabolizam i mršavljenje, ali ovo su neželjeni efekti
PO RECEPTU ZORICE BRUNCLIK: Recept za ovu salatu SVI TRAŽE, pored PILETINE idu i ovi SASTOJCI, oduševiće vas
Pečurke se pre obrade ne peru. Možda vam to ne deluje kao dobro higijensko rešenje, ali ne brinite. Šampinjoni se uzgajaju i beru što je moguće pažljivije, tako da o standardnoj prljavštini ne može biti govora. Ali sa pranjem postoje poteškoće.
Činjenica je da same pečurke sadrže previše vode. Ako ih operete pre upotrebe one će upiti još vode koju će pustiti tokom kuvanja i tako previše omekšati i njihov ukus neće skroz doći do izražaja. Uradite sledeću stvar i biće spremne za korišćenje.
Кoristeći sečivo noža uklonite posebno kontaminirana područja. Zatim pečurke temeljno obrišite salvetom ili ubrusom. Ako su pečurke iz nekog razloga previše prljave, onda navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite.