Pita sa pilećim mesom i šargarepom, od GOTOVIH KORA: Brza i jednostavna za pripremu, a hrskavog i sočnog ukusa
Jednostavan recept za pripremu koji pruža bogatstvo ukusa koje će zadovoljiti svačije apetite.
Pita sa belim mesom i šargarepom je tradicionalno jelo koje kombinuje sočne kore, aromatično meso i slatkoću šargarepe.
Sastojci
- 500 g kore za pitu
- 500 g belog mesa
- 500 g šargarepe
- 2 glavice sitno seckanog crnog luka
- So, biber, suvi začin
- 150 ml ulja
Premaz
- 2 jaja
- 1 kašika brašna
- 50 ml ulja
- 400 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- 1 kasičica praška za pecivo
Luk sitno iseckajte, a zatim dinstajte na srednjoj temperaturi. Dodajte rendanu šargarepu i sitno iseckano belo meso. Sve dobro sjedinite i usitnite.
Dodajte začine i dobro promešajte.
Pomešajte sastojke za premaz, kako bi se sastojci sjedinili.
Pleh premažite uljem, a zatim poređajte jednu koru koju ćete premazati premazom. Ponovo red kore i premaza, pa na svaku treću koru dodajte fil. Ponavljajte postupak dok imate fil i kore. Poslednjom korom samo zatvorite.
Nožem isecite na kockice,a potom premažite premazom svaku kockicu.
Pecite 30 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Sherpica Recipes.