SUTRA SE POSTI NA VODI - Napravite ovaj doručak, veoma je hranljiv, bićete siti satima
Započnite dan zdravim obrokom!
Tokom posta na vodi najčešće se za doručak jedu džem i marmelada sa hlebom, ovsene kaše ili palenta, ali evo ideje koje će razbiti monotoniju. Otkrivamo kako da napravite ukusne italijanske sendviče za doručak na vodi, a ukus će vas oduševiti, kao i kombinacija aromatičnog i hrskavog. Sastojci su prilično jednostavni, a za ovaj recept neće vam trebati više od 15 minuta - 5 minuta za pripremu i 10 za pečenje.
Postoje razne varijacije na recept i možete dodavati i razne sastojke po svojoj volji - na primer, malo ljute paprike ili svežeg paradajza, kao i čeri paradajz. Mi vam donosimo osnovu, a vi pustite maštu na volju i kombinujte razne ukuse i sastojke kako biste stvorili kulinarsku čaroliju baš po vašoj želji.
Pomračenje Sunca koje SLEDI POGODIĆE najviše ova ČETIRI ZNAKA - Dobro se držite, moglo bi da vam PRODRMA ŽIVOT iz korena
Noćas UOČI VELIKOG ČETVRTKA URADITE OVO - Sutra nema veselja, a ove poslove treba izbegavati
Sastojci:
- hleb sa kukuruznim brašnom
- paradajz sos ili kečap
- 150 g šampinjona
- origano
- sušeni peršun
- so
- 2 crvene paprike (pečene ili sveže)
Priprema:
Stavite rernu da se greje na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje i isecite hleb na kriške. Poređajte kriške hleba na pleh, pa svaku premažite paradajz sosom, ali tako da kriške budu lepo natopljene. Iseckajte šampinjone na listove i poređajte preko svake kriške hleba i posolite. Iseckajte papriku na sitno i dodajte preko šampinjona. Pospite sendviće sušenim peršunom i origanom. Ubacite u rernu da se peče oko 10 minuta. Uživajte!
Možete preko da dodate i kukuruz šećerac, pasulj iz konzerve ili leblebiju, takođe, sjajan ukus daje i rukola, kao i tikivca i patlidžan isečeni na kolutove. Ali i osnovni recept je sjajan, tako da vam možda ove varijante neće biti ni potrebne. Prijatno!