POVRĆE ZLATA VREDNO: Ne samo da su UKUSNE već su i dragoceni izvor RETKIH minerala
Zdravije nego što ste mislili.
Tikvice ne samo da imaju lep ukus, već sadrže i dragocene sastojke. Bogate su manganom, magnezijumom, kalijumom, kao i retkim mineralima fosfora i bakra. Izuzetno su bogate vitaminima A, C, B2, biljnim vlaknima i folnom kiselinom.
Mineral magnezijum je važan u prevenciji srčanog i moždanog udara. Zajedno sa kalijumom reguliše krvni pritisak.
DOBRE VESTI: Ako ne volite da jedete POVRĆE, dovoljno je samo OVO da uvedete u ishranu
Antioksidansi, vitamin C i beta-karoten smanjuju rizik za dobijanje ateroskleroze.
Napitak za MRŠAVLJENJE od SAMO 3 SASTOJKA za kojim je svet POLUDEO! (RECEPT)
I sve te hranljive materije poseduju tikvice. Osim toga, deluju blagotvorno i na organe za varenje, jer podstiču pražnjenje creva, a time vrše detoksikaciju organizma.
Treba napomenuti da tkvice sadrže i oksalate i ne preporučuju se onima koji imaju bubrežne ili probleme sa bešikom.