Prava ENERGETSKA BOMBA, odlično je za imunitet i DISAJNE ORGANE - Pomešajte med sa ovom biljkom
Idealna kombinacija i za ženske probleme!
Čuvarkuća je biljka koja krasi mnoge terase, dvorišta i domove, ali se često koristi i kao narodni lek. Ona je izuzetno izdržljiva biljka koja može da preživi pod ekstremnim uslovima, pa ne čudi što je često možemo videti u saksijama prekrivenu snegom, a na proleće je ponovo bujna i zelena. Čuvarkuća sadrži tanin, biljnu sluz, masna ulja, smolu, mravlju i jabukovu kiselinu.
U narodnoj medicini se smatra da ima antiupalna, antioksidansna, umirujuća i diuretička svojstva. Koristi se kao sok, obloga za kožu, od nje se kuva čaj, ali je najpoznatiji prirodni lek kombinacija čuvarkuće i meda.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/13/2023-06-13t034347z_195412318_mt1usatoday20881603_rtrmadp_3_nba-finals-miami-heat-at-denver-nuggets.jpg?itok=zSd3hrEO)
Ćerka Nikole Jokića nosi STARO IME sa veoma JAKOM SIMBOLIKOM - Izuzetno je retko kod nas, a verovalo se da ima moć zaštite
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/06/15/fdsa.jpg?itok=TV7PgFD9)
Žena Nikole Jokića, veoma je USPEŠNA, studije je završila u Americi, a evo čime se bavi
Čuvarkuća i med koriste se u prirodnoj medicini za jačanje imuniteta, za varenje, pomoć kod bronhitisa, za disajne organe, ali i za želudac kao pomoćno sredstvo kod čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu.
Priprema čuvarkuće sa medom je vrlo jednostavna,a savetuje se da smesu držite u frižideru i koristite tako što ćete svakog jutra na prazan stomak uzeti po kašičicu. Nakon uzimanja leka, pokušajte da ništa ne poijete i ne jedete 30 minuta kako bi lek delovao.
Evo kako da napravite čuvarkuću sa medom po receptu travara Momčila Antonijevića:
- 21 sveže ubran list čuvarkuće
- 150g prirodnog meda
Priprema:
Listove čuvarkuće operite i očistite, pa stavite u secko ili blender. Ukoliko nemate ovaj uređaj možete i sitno iseckati nožem. Kada usitnite čuvarkuću, pomešajte dobijenu smešu sa medom, pa vratite u teglu.