Ovako se BAKTERIJE BRZO ŠIRE: Vodite računa prilikom PRIPREME MESA, ova GREŠKA može biti vrlo OPASNA
Većina ljudi ne obraća pažnju na ovo!
Većina ljudi brine o tome da meso termički dobro obradi pre konzumacije, ali važnije je ono što činite pre i nakon pripreme.
Meso je sastavni deo ishrane u većini domaćinstava sveta. Bez obzira preferirate li da jedete piletinu, svinjetinu, junetinu ili divljač, ove namirnice su odlični izvori proteina, ali i riboflavina, cinka, vitamina B6 i gvožđa.
Ma kakav crni petak, u Deichmannu popusti traju cele nedelje!
Da li su vam DECA često BOLESNA? Naš IMUNOLOG otkriva koju to GREŠKU roditelji u SRBIJI svakodnevno prave a nisu je ni SVESNI
ŽENA MU IMALA 3 SPONTANA POBAČAJA: Čuvenom glumcu se nakon velikog bola osmehnula sreća - stigla PRINOVA!
Međutim, meso ima i neke potencijalne zdravstvene rizike.
Većina ljudi brine o tome da meso termički dobro obradi pre konzumacije, ali i da opere ruke odmah nakon dodirivanja sirovog mesa jer ono može da sadrži bakterije poput salmonele, ešerihije koli i listerije.
Nemojte zaboraviti da operete tanjir ili dasku na kojoj ste držali komad sirovog mesa nakon što ste ga prebacili na tiganj, roštilj ili u lonac.
Ako vratite termički obrađeno meso na isti neoprani tanjir na kom ste držali sirovo meso, bakterije se mogu proširiti na vašu kuvanu hranu i ugroziti vaše zdravlje.
Preporuka je da uvek dubinski operete bilo koji deo kuhinje na kom je stajao sirov komad mesa.
Dinstanje na minimalno masnoće, kao i kuvanje mesa, pak, najbolji je način za termički obradu ove namirnice jer se u tim postupcima gubi najmanje hranjivih materija.