Pomešajte MED sa OVIM i dobićete NAJBOLJI PRIRODNI LEK za KAŠALJ! Koliko je DELOTVORAN protiv GRIPA svedoči 4 MILIONA ljudi
Prirodni lekovi često igraju važnu ulogu u očuvanju zdravlja, a jedan od popularnih spojeva koji se često koristi je kombinacija meda i belog luka. Oba ova sastojka imaju dugotrajnu istoriju upotrebe u tradicionalnoj medicini širom sveta. Beli luk je poznat po svojim antibakterijskim, antivirusnim i antimikrobnim svojstvima. Kombinovan sa medom, koji takođe ima slična svojstva, stvara moćan spoj koji može pomoći u borbi protiv različitih infekcija, a poboljšava i imuni sistem i energiju
Ne želite više da se kljukate lekovima, jer vam zbog ovih temperturnih promena nos konstantno curi? Imao rešenje za vas, tj prirodni lek za prehladu i grip!
Neki stručnjaci - i mnogi TikTokeri - kunu se u njega, a sastoji se od samo 2 sastojka koja sigurno imate u kuhinji.
TROVANJE U NAJAVI! Stručnjaci upozoravaju - Ovu HRANU BACAJTE ODMAH nakon ISTEKA ROKA, ukus i miris mogu zavarati, ostaju nepromenjeni
Ako se BOLNE AKNE pojave na ovim mestima, nikako ih NE TRETIRAJTE ALKOHOLOM! Ovo nisu obične BUBULJICE, morate odmah kod dertologa!
Prehlade i respiratorne infekcije mogu biti naporne i neprijatne, ali prirodni lekovi često mogu ponuditi olakšanje i podršku imunološkom sistemu. Jedan takav efikasan prirodni lek uključuje korišćenje meda i belog luka, dve supstancije koje vekovima naravno koriste različite kulture za borbu protiv bolesti i infekcija.
- Naučio sam da možete da iskoristite imunološku podršku i blagodeti za ublažavanje simptoma i belog luka i sirovog meda tako što ćete im dozvoliti da ’fermentiraju’ zajedno, objasnila je blogerka Mekenzi Viler u emisiji "Dobro jutro Ameriko".
- Kada je beli luk fermentisan, njegove koristi su ogromne, rekla je obožavateljica bilja Rian Stefenson, osnivač zdravstvene stranice Artah, u intervjuu za Vogue.
Haštag #Mediluk ima 40 miliona pregleda na TikTok-u jer ljudi pokušavaju da spreče bilo kakvu bolest tokom sezone prehlade i gripa pred praznike.
Tečno zlato i beli biser
Utvrđeno je da med nudi antioksidativne, antimikrobne, antiinflamatorne, antiproliferativne, antikancerogene i antimetastatske efekte, prema Nacionalnoj medicinskoj biblioteci.
Glatki, gusti zaslađivač se dugo reklamirao kao sredstvo za suzbijanje kašlja i boli u grlu.
Njegov saputnik, beli luk, kada se žvaće ili zgnječi, proizvodi jedinjenja sumpora - alin, koji pomaže u jačanju odgovora belih krvnih zrnaca koji se bore protiv bolesti, plus dialil disulfid i s-alil cistein, koji se mogu pohvaliti antivirusnim, antiinflamatornim i antigljivičnim svojstvima.
Beli luk - koji se može unositi sirov, kao dodatak ili fermentisan - jača imuni sistem kako bi sprečio ili smanjio ozbiljnost bolesti, uključujući običnu prehladu, rekao je dr Raj Arora za Vogue.
- Pored lekovitih svojstava sirovog meda i belog luka, vi, naravno, imate koristi od prirodne probiotičke hrane, koja je odlična za zdravlje creva, dodala je Arora.
Bhakte predlažu da se med i beli luk zajedno fermentišu kako bi se iskoristile sve očigledne zdravstvene prednosti.
Velnes guru Vhiler preporučuje da stavite dva do tri oguljena čena belog luka u teglu i prelijte ih sirovim medom, a zatim promešajte slatki lepljivi nektar.
Dobro zatvorite teglu - moraćete da je otvarate i zatvarate svakodnevno, da biste izbegli povećanje pritiska tokom fermentacije - i stavite je na hladno i suvo mesto oko tri do četiri nedelje pre nego što krenete sa konzumacijom.
Dobićete ukusni preliv koji hladan preko povrća, sira i krekera postaje odličan sveznik u borbi protiv bolesti.