Svakoj DODA jedan POSEBAN ZAČIN na vrh! Preukusne PAPRIKE iz BAKINE kuhinje, ovakve niste jeli
21.04.2021.
16:39
Komentari (0)
Odlične za ručak ili raniju večeru
Ukoliko ste gladni dobro će vam doći recept za punjene paprike iz bakine kuhinje.
Potrebno:
- paprike
- 100 gr pirinča
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 kašika ajvara
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza ili krompira
- 200 ml kuvanog paradajza
- soli bibera
- 1/2 kašičice crvene ml. paprike
- 1 kašičica brašna
- prešunov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i šargarepu na kockice. Pirinač obariti i ocediti. U propržen luk dodati, ml. papriku, ajvar, so biber i kuvan pirinač. Sve izmešati. Puniti papriku smrznuti ili svežu i zatvarati paradajzom ili listićima krompira. Ređati u podmazan pleh.
U činiju staviti brašno i sipati kuvan paradajz i još toliko vode. Izjednačiti i preliti paprike. Još ih malo pouljiti i peći na 210 stepeni C oko 50 min. da dobiju lepu rumenu boju.