Recept za BOGOJAVLJENSKE PIHTIJE koje se spremaju u SUBOTU na KRSTOVDAN - Prave se na POSEBAN NAČIN, a jedu se u čast ISUSA HRISTA
14.01.2025.
14:15
Komentari (2)
Donosimo vam recept za najbolje Bogojavljenske pihtije koje su prema verovanjima obavezan deo trpeze na ovaj praznik.
Ukupno komentara: 2
Рада
15.01.2025. 00:16
Па нисам баш сигуран, да је довољно литра воде
Ова смеса најмање треба тражити са десетак литара, и у току кувања додавати по мало, кад изври, то се опет долине.
А друго што се тиче нас оче, треба кувати два дана.
Првог кувати и тако оставити до сутра, и рад бакупљену нас оћу са површине очистимо кашиком.
Опет се кувају, после и кад се очисти месо, у њега се дода истицани бели лук, који смо после сецкања а пре клуцања положили.
Онда се измеша и месо и остали садржај који смо очистили и добро усутни ножем па рукама кроз прсте изгњечимо.
Додајемо по кашику ове смесе и мало више још пола, сипам течност и размутим по тањиру виљушком док је течност још врућа.
Пријатно!
Pegi
14.01.2025. 23:24
1l vode 5 sati kuvati? Pa tu neće ostati ni 1dl. Da niste napravili neku grešku?