Jelo i za POSNU i za MRSNU TRPEZU - BORANIJA na baka Jelin način svideće se čak i NAJIZBIRLJIVIJIMA! Ovo je njena TAJNA!
Boranija, sa svojom bogatom zelenom bojom i izuzetnim ukusom, predstavlja pravu čaroliju naših kulinarskih iskustava. Ovaj recept o boraniji ne samo da je savršen za posne dane, već donosi spoj sočnih povrća i začina koji će razveseliti vaše nepce. Sledite korake ove jednostavne pripreme i doživite ukusnu simfoniju harmonije ukusa u svakom zalogaju. Pogledajmo kako jednostavna boranija može postati zvezda vašeg stola!
Boranija je omiljeno jelo koje se može uživati tokom posnih dana. Sveža ili smrznuta, ova jednostavna priprema donosi bogatstvo ukusa i hranljivih sastojaka.
Puni su SUSAMA - Napravite slane PUŽIĆE po bakinom receptu, ova dva sastojka ih čine MEKANIM i rastresitim (VIDEO)
ČETIRI VIRUSA su se POMEŠALA! Dr Danica Grujičić otkriva kako se ZAŠTITI od ovog HIBRIDA, apeluje na SISTEM kao u vreme KORONE
Potrebno:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika (iz zamrzivača ili sveža)
- 2 krompira
- Suvi začin
- Lovorov list
- Crvena paprika
- 50 ml paradajza iz flaše
- 2 čena belog luka
- Peršunov list
- Ulje
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema
1. Sitno iseckajte luk i papriku, dodajte šargarepu naseckanu na kolutove. Dinstajte u malo vode nekoliko minuta.
2. Dodajte boraniju iz zamrzivača i krompir isečen na kockice. Dodajte još malo vode i kuvajte 30 minuta, dok boranija ne omekša.
3. U posebnoj posudi, izmešajte 1/2 kašičice ml paprike i 1 kašičicu kukuruznog skroba. Dodajte paradajz iz flaše, suvi začin, seckani beli luk i izmešajte.
4. Dodajte smesu paradajza u lonac sa boranijom. Pokrijte i kuvajte još 2-3 minuta na tihoj vatri.
5. Proverite količinu tečnosti – boranija treba biti sa malo tečnosti. Na kraju, dodajte seckan peršun, pokrijte i isključite.
Uživajte u ovom sjajnom ukusu kao zdravog i hranljivog obroka tokom posnih dana!