Buhtliice MEKANE kao pena - Bakin recept za VAZDUŠASTE rolnice, odlične su za svaku PRILIKU
Ove slatke rolnice se mogu jesti i kao dezert, alisu odličan izbor za slatku vrstu doručka i večere. Zasigurno je da će se vaši ukućani oduševiti, i da će te ovaj recept uvrstiti u listu omiljenih.
Ako pažljivo budete pratili recept, imaćete divne buhtlice, punjene džemom. Prava poslastica za ove hladne dane. Slatke su i mekane, što je zaista odlična kombinacija!
ZBOG ČEGA SE JAVLJA JUTARNJA ANKSIOZNOST? Tri efikasna načina za borbu protiv osećaja teskobe
Jutarnje ZVONO ALARMA može VAS UBITI! Nova studija je otkrila da PRISILNO BUĐENJE može povećati rizik od OVIH BOLESTI
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 30 gr kvasca
- 1 jaje
- malo šećera
- 1/2 praška za pecivo
- 650-700 gr brašna
- malo soli
- korica limuna
- džem od kajsija ili bilo koji drugi džem
Priprema:
Ugrejati 100 ml mleka, izmrviti kvasac, pa dodati malo šećera i promešati. Kad zapeni, dodati 1 jaje, izmutiti, pa dodati jogurt, ulje, koricu limuna, brašno i, na kraju, prašak za pecivo i so. Zamesiti srednje meko testo. Ostaviti da raste 30 minuta. Istresti na sto, oklagijom razviti pola centimetra i premazati tanko margarinom ili maslacem. Iseći na trake i na kraj trake dodati džem, pa saviti rolnicu, iseći i pritisnuti da džem ne iscuri. Ređati u podmazan pleh. Zatim, premazati žumancetom i peći na 220 stepeni, 30 minuta. Pokriti krpom da malo odmori i posuti prah šećerom. Uživajte!