UKUSNA, a ČISTI ORGANIZAM! U doba virusa i gripova bakina ČORBA od POVRĆA je odličan izbor - NISKOKALORIČNA, a VITAMINSKA BOMBA
U svetu raznolike gastronomije, čorba sa povrćem zauzima posebno mesto, ne samo zbog svog bogatog ukusa već i zbog niza zdravstvenih benefita koje donosi. Ova jednostavna, a istovremeno sofisticirana hrana ne samo da zadovoljava čulo ukusa, već i čini čuda za vaše opšte blagostanje.
Čorba sa povrćem pruža širok spektar hranljivih sastojaka koji su važni za održavanje zdravlja, jer je bogata vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima.
Lako se priprema, a većina povrća ima nisku kalorijsku vrednost, što čini čorbu sa povrćem idealnom opcijom za one koji paze na unos kalorija ili prate dijetu.
![devojke](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/06/08/profimedia-0603843590.jpg?itok=8h4xWSt2)
ELIMINIŠE BAKTERIJE IZ GRLA: Ova hrana OPORAVLJA, greje i dezinfikuje, hidrira i pomaže kod prehlade
![žena](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/11/27/shutterstock_2328740241.jpg?itok=4UpJ21-A)
SALO na STOMAKU muči POLA SRBIJE! Ne morate da VEŽBATE ili da se IZGLADNJUJETE, samo dodajte OVO u vašu KAFU!
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka ili praziluk
- 2 šargarepe
- 1 manji celer - koren
- 1 manji krompir
- 150 gr bundeve
- 100 gr šampinjona
- 100 gr pirinča
- suvi začin
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti iseckan luk i šargarepu. Dodati šampinjone iseckane na listiće i kockice celera. Zatim ubaciti na bundevu i krompir iseckane na kockice. Malo dinstati, pa ubaciti opran pirinac i suve začine. Kuvati dok povrce ne postane meko - oko 50 minuta. Na kraju dodati seckan peršunov list.
Uživajte!