DOMAĆE ćufte po bakinom receptu - Ručak koje će hvaliti svi za STOLOM, ne zna se da li je bolji miris ili UKUS
Recept koji će vam postati, definitivno, jedan od omiljenih, pogotovo za vikend ručak. Jednom kada ga spremite, postaće omiljeni i svima koji ga probaju.
Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevnijih su ćufte. Sa njima nikada ne možete pogrešiti, idealne su i kada vam dolaze gosti, kao i za porodični ručak.
![vlažne maramice](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/12/shutterstock_1858238611.jpg?itok=vkIR5RR4)
Mnoge mame koriste vlažne maramice, a ne znaju koliko mogu da ŠTETE bebi - Da li znate RAZLIKU U ODRŽAVANJU HIGIJENE kod dečaka i devojčica?
![rak pankreasa](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2024/01/12/340623351_1254635488590987_1729653780358404043_n.jpg?itok=HGWT_w32)
Ako vas BOLI STOMAK, beonjače POŽUTE, a koža SVRBI - nije dobro! Od raka PANKREASA umrle brojne zvezde, a sad od istog boluje trener Erikson
Potrebno je:
- 300 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- mleveni biber
- slatka paprika
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica suvog začina
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
Priprema:
U blender staviti meso i seckani luk zajedno sa belim lukom, biber, papriku kari, začine, prezle i jaje i sve sjediniti u blenderu. Praviti male ćuftice i pržiti u tiganju. Kad se isprže, izvaditi na papirnu salvetu. U tiganj staviti 2 kašike brašna, pa malo propržiti, dodati jednu ravnu kašičicu mlevene paprike i 200 gr kuvanog paradajzai 300 ml vode, zatim mešati da provri. Posoliti i dodati 1 kašičicu šećera. Vratiti ćuftice u tiganj, da se kuvaju sa sosom oko 2 minuta. Skloniti i servirati. Uživajte!