Napravite mekanu i spolja HRSKAVU POGAČU po bakinom receptu - Ništa lakše, a trebaće vam ovi sastojci (VIDEO)
Zbog jednog sastojka dobija posebnu aromu, a uz to je i veoma dekorativna.
Kada je stavite na sto zamirisaće i biće rastrgnuta u komadiće. Spolja tako hrskava u sredini penasta -žužu aromatična pogača.
Potrebno je:
- 750-800 gr brašna
- 30 gr svežeg kvasca
- 100 ml mlake vode za kvasac
- 1 kašičica šećera
- soli
- 300 ml ml mleka
- 100 gr maslaca ili margarina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- susam
- origano
- žumance za premazivanje po želji
Evo KOJI ČAJ treba da pijete prema svojoj KRVNOJ GRUPI: Obezbeđuju snagu i energiju, jačaju imunitet
Tragovi KRVI u URINU, mučnina, povraćanje, natečeni zglobovi: Simptomi ozbiljnih problema sa BUBREZIMA
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer kad zapeni sipati u vanglicu dodati mleko i brašno so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa podeliti na 10 loptica pa ih obraditi rukom i pokriti. Pokriti da odmore 7 minuta.
Izmešati omekšani maslac i ulje. Svaku lopticu razviti u veći tanjir i mazati uljem pa stavljati jednu preko druge, zadnju ne mazati. Staviti u frižider 15 minuta da se testo ohladi i maslac stegne. Izvaljati u pravougaonik pa iseći na manje kvadrate. Pleh 26 cm prečnika okrugli obložiti pek papirom.
Ređati u pleh kockice sa malim razmacima prvi red premazati uljem i maslacom pa posuti seckanim belim lukom, Drugi red posuti crnim susamom ili origanom, zadnji red posuti belim susamom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom sa malo mleka.
Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta.
Pogača mora da bude lagana kad ne vadite iz rerne Uživajte u predivnom ukusu.