LEPI SE ZA PRSTE! Napravite začinjenu PILETINU po receptu iz bakine kuhinje, veoma je ukusna (VIDEO)
Ručak koji se brzo i jednostavno priprema.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za začinjenu piletinu.
Potrebno je:
- Sos
- 2 veće glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 paprika
- slatka paprika
- djumbir
- kari
- 200 gr kisele pavlake
- 1 kašičicu ljutenice
- suvi začin
- ulje
Meso:
600 gr bataka pilećih soli biibera slatke paprike ulja
Priprema:
Piletinu posoliti, dodati biber, papriku i sve izmešati. U tiganj staviti ulje pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekne pa ih zapeći.
U šerpu sipati ulja pa ubaciti seckan luk i papriku i pržiti. Dodati beli luk, začin, alevu papriku kari, đumbir i na kraju kiselu pavlaku. Sos možete ostaviti ovako ili kao ja izblendati štapom da vam bude pravi sos. Predlog: Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira izdubite kašikom pa u sredunu stavite sos, a okolo poređajte zapečene batake. Služite uz salatu.
Video recept za ovo preukusno jelo pogledajte OVDE.