PUNJENE KREMOM: Morate da probate SLATKE ROLNICE iz bakine kuhinje, preukusna poslastica (VIDEO)
Jednostavno i brzo se spremaju.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljemo recept za preukusnu domaću poslasticu.
Razmišljala sam šta napraviti od stariskog recepta, setila sam se maminih mekanih mirisnih rolatića. Ona ih je često pravila i na masti jer je margarina i maslaca tad bilo u oskudici. Danas je sve to drugačije i možemo birati sa čim ćemo obradovati našu decu, unučiće, a i sami se zasladiti.. Pa da vidimo kako idu ovi divni kolačići mekani kao ratluk tako jednostavni i izdašni.
Ova SMESA DETOKSIKUJE sve UNUTRAŠNJE ORGANE: Uklanja iz organizma toksine, podstiče probavu i podiže energiju
OPORAVLJA PLUĆA, UNIŠTAVA BAKTERIJE: Koren ove biljke pomaže kod problema sa SINUSIMA, čisti disajni put
U vanglu prosejati brašno sa praškom za pecivom, dodati rastopljen maslac, koricu limuna i jaje vanilin šećer ili dodajte po želji šećera i zamesiti testo mekše. Ako treba dodati 2-3 kašike mleka. Razviti tanko pa na dno stavljati krem i donju stranu presaviti i iseći dobro rukapa izretisnuti ivice. Malo rukama praviti valjak pa seći na desetak cm rolatiće i ređati u podmazan pleh.
Može malo probosti viljuškom da imaju vazduha da ne pucaju. Peći 15-20 min da samo malo zarumene. Rešetku podići za jednu više u rerni. Uvaljati u prah šećer u koji ste dodali vanilin šećer ili šipku vanile.