Ručak za MANJE od 300 DINARA - Čorba i ŠNICLE u najjeftinijijoj režiji, potreban vam je JEDAN SASTOJAK, ostalo su začini
Jednostavno za pripremu!
Dajemo vam ideju za ručak koji košta manje od 300 dinara, a sastoji se od veoma ukusne i hranljive čorbe i šnicli od soje.
Potrebno je:
- 1 velika kašika brašna
- ulje
- suvi začin
- so, biber
- peršunov list
- kao prilog prepečen hleb (u predlogu)
Priprema:
Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasta. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina (po želji) soli. Pustit da vri, voditi računa da vri na tihoj temperaturi da čorbica ne pokipi.
Dodati soli i pustiti da vri 3-4 minuta. Po želji radi gustine dodati kašiku umućenog instanta od pečuraka. Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Kao prilog dodati prepečen hleb iskeckan na kockice.
Šnicle od soje
Kupite sojine odreske, prokuvajte ih u vodi i kada postanu mekane, izvadite ih iz vode, dobro ocedite, a zatim začinite po ukusu. Nakon toga ih ispržite na tiganju. Preukusne su.
Šnicle možete uvaljati i u susam i umesto prženja, ispeći ih u rerni.