Savršeni SALČIĆI po BAKINOM RECEPTU! Obradujte ukućane sa PREUKUSNIM kolačima, koji se BRZO pripremaju!
Možete ih filvati sa sirom ili džemom.
Predstavljamo vam recept za domaće salčiće koji mogu da se pune slaktim i slanim nadevom, tako da mogu da posluže kao poslastica, ali i kao večera ili doručak uz šolju mleka ili jogurta.
Tanka je linija između postavljanja granica i MEŠANJA U ŽIVOT: Ovo je najveća GREŠKA koju RODITELJI mogu da naprave!
OSTAVILA MILIONERA I UDALA SE U ZATVORU Zavolela je bivšeg dečka starlete koja je bila iza rešetaka, a o njihovoj svadbi Srbija je brujala
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 15 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- malo ulja (3 kašike)
- 1 jaje
- 500-550 gr brašna
(FOTO) OŠIŠALA SE NA KRATKO! Nova FRIZURA Dženifer Lopez je SAMO ZA HRABRE devojke, a izgleda fenomenalno!
Za nadev:
- 100 gr sira
- 3 kašike džema
- 1 žumance
- Za premazivanje
- žumance susam
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje brašno so i zamesiti lepo glatko mekše testo. Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance pa izjednačiti. .
Testo iseći na kvadrate pa u sredinu ubaciti po kažičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada pa staviti kao nadev džema. Poredjati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom. Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekani kao pena...