Podstiče PROBAVU, RAD JETRE i detoksikuje! Ova BILJKA utiče na jačanje IMUNITETA, a odlična je u svakom jelu!
Mnogi je smatraju samo začinom, dodatkom, međutim, mnogo je više od toga!
Za zdravu kožu, kosu i vitalnost neophodno je unositi dovoljno vitamina i minerala kojih ima najviše u voću i povrću. Šargarepa je definitivno povrće koje se ne konzumira u dovoljnim količinama ukoliko se uzme u obzir da je veoma zdravo.
POMEŠALA JE MED I SODU BIKARBONU: Mesec dana je uzimala po 3 kašičice - evo ŠTA joj se DESILO u organizmu!
Zbog OVOGA vam se BUBAŠVABE GOMILAJU u kuhinji, a EVO kako da ih se ZAUVEK OTARASITE!
Redovno konzumiranje šargarepe:
- štiti vid
- podstiče probavu i rad jetre
- čuva zdravlje srca i krvnih žila
- jača imunitet
- pomaže kod proliva
- poboljšava izgled kože
- čisti organizam
Popravlja vid
Najvažniji uticaj koju šargarepa ima na naše zdravlje je to što pozitivno utiče na vid. Ovo povrće obiluje vitaminom A, koji ima direktan uticaj na naš vid. Pored toga, beta karoten u šargarepi štiti od makularne degenarcije, glaukoma i katarakte.
Redovno konzumiranje beta karotena smanjuje rizik od pojave glaukoma i katarakta, pomaže u očuvanju i poboljšanju vida te smanjuje kratkovidnost – posebno kod dece.
Protiv visokog pritiska
Šargarepe se naročito preporučuju osobama koje imaju povišen krvni pritisak i pate od srčanih oboljenja. One sadrže beta-karoten, alfa-karoten i lutein, koji su antioksidansi koji regulišu nivo holesterola i smanjuju rizik od srčanih oboljenja.
Odlična je za oralno zdravlje
Šargarepe su odlične za oralno zdravlje. Dok grickate ovo hrskavo povrće, skidate ostatke hrane sa zuba i negujete desni. Pored toga, šargarepa podstiče lučenje pljuvačke koja vraća nivo kiselosti u ravnotežu i sprečava pojavu karijesa. Ovo povrće je takođe bogato vitaminom C koji deluje pozitivno na zdravlje zuba i desni.
Detoksikuje jetru
Ovo ukusno povrće može zaštititi vašu jetru od toksina. Visok nivo vitamina A u šargarepi igra važnu ulogu u izbacivanju otrova iz organizma. Pored toga, šargarepea smanjuje masne naslage u jetri, dok vlakna pomaže u čišćenju jetre. Redovnim konzumiranjem hrskavog narandžastog povrća smanjuje se rizik od hepatitisa, ciroze i holestaze.