SPOJITE NESPOJIVO: Ukusi koje (ne) treba mešati
Čik probajte...
NUTELA I POMFRIT
Slatko-slana i naizgled nespojiva kombinacija. So pojačava ukus, što će povećati percepciju slatkoće u hrani.
Kada razmišljate o ovom spoju namirnica, mislite na zabavnu verziju popularnog spajanja čokolade i morske soli.
Nutelu možete zameniti i čokoladnim milkšejkom.
OVO SU SIMPTOMI RAKA JETRE, A MNOGI IH IGNORIŠU: Ako OVO primetiš kod sebe, odmah POSETI LEKARA!
POTREBNA TI JE SAMO OVA BILJKA: Reguliše PROBAVU, smiruje MIGRENE, poboljšava PAMĆENJE!
ČILI U PRAHU I VOĆE
Ova slatko-ljuta kombinacija namirnica je popularna u latinskoj Americi. Ljutkasti začin i toplota povećavaju slatkoću voća.
Možete da pokušate sa lubenicom, mangom, ananasom, kokosom, papajom, narandžom i dinjom.
KISELI KRASTAVCI I ČEDAR SIR
U Velikoj Britaniji je ova kombinacija namirnica omiljena. Trik je u tome da koristite stari čedar sir koji će smanjiti gorčinu i slani ukus krastavčića.
Stavite ih na parče hleba i napravite sendvič ili samo kombinaciju krastavčića i čedar sira za brzu grickalicu.
KAVIJAR I BELA ČOKOLADA
Malo soli iz bele čokolade pojačava ukus i ublažava sladak ukus, tako da bela čokolada itekako može da se kombinuje sa slanim sastojcima, a kombinacija kavijara i bele čokolade će biti preukusan spoj.
KAFA I NARANDŽA
Obično pijete ceđenu narandžu i kafu odvojeno od doručka, ali ako dodate malo soka od narandže u kafu, dobićete slatko-gorku kombinaciju koja će se ispostaviti kao savršen ukus.
SLANINA I DŽEM
Ova kombinacija ima slatko-slan ukus, a kada je jednom probate žalićete što se ovog spoja niste setili ranije.
Ispržite dva parčeta slanine i stavite ih između dve kriške hleba i preko toga namažite svoj omiljeni džem.
Ili umočite parče slanine pravo u džem i zasladite se.
ŠTETNA PO BEBINO ZDRAVLJE: Trudnice koje imaju OVU naviku, mogu OZBILJNO ugroziti plod
PRETI VAM MASNA JETRA! Evo koji PLOD ne treba da jedete u VELIKIM količinama!
DŽIN I MALINE
Stavite nekoliko malina u džin-tonik i uživajte svim čulima u osvežavajućem napitku.
KISELI KRASTAVCI I SLADOLED
So iz kiselih krastavaca je neophodna za cirkulaciju krvi i metabolizam, dok će vam šećer i masti iz eurokrema obezbediti brz priliv energije.
KEČAP I TAMNA ČOKOLADA
Tamna čokolada ima notu paradajza u sebi, pa ćete ovom kombinacijom samo povećati ovaj ukus i učiniti ga još ukusnijim. Obe namirnice takođe dele aromu korijandera, zahvaljujući molekulu linalool, pa kada se ove namirnice spoje, ukus postaje još jači i lepši.
ČOKOLADA I SOJA SOJ
Slani ukus soja sosa pojačava ukus čokolade, a zajedno ove namirnice sadrže voćne, cvetne, pečene i šumske komponente, koje donose ono najbolje jedno u drugom.
Probajte da umočite štanglu čokolade u soja sos ili da ga pospete po čokoladnom kolaču ili dezertu.
PICA MARGARITA I JAGODE
Paradajz, bosiljak i mocarela su sjajna podloga za jagode.
Ukus jagode nije preterano različit od ukusa paradajza, pa se ove dve namirnice dopunjuju.
TAMNA ČOKOLADA I ROTKVICE
Kada zajedno pojedete ove dve namirnice, dobijate robustan zemljani ukus sa primesama slasti i gorčine.
Pokušajte da preko salate s rotkvicama pospete kockice tamne čokolade.
OVAJ VITAMIN SPREČAVA NASTANAK RAKA KOŽE: Evo koja je PREPORUČENA dnevna doza unosa - imaju ga OVE biljke
NAUČNICI SU DOKAZALI! Ova vrsta ČOKOLADE, smanjuje simptome DEPRESIJE! Uživaćeš u svakoj KOCKICI!
PICA I TUNJEVINA
Ukus tunjevine će picu učiniti ukusnijom. Pokušajte da preko pice pospete tunjevinu i videćete kako ćete uživati u nezaboravnom ukusu.
JAGODE I PARMEZAN
Jagode uvaljane u parmezan su još lepše i bolje od jagoda umočenih u čokoladu.
Buterna kiselina iz parmezana u spoju sa flavonoidima iz jagoda pruža pojačanu slatko-slan ukus.
TOPLA ČOKOLADA I AVOKADO
Ako želite dodatni ukus i baršunastu glatkoću u ustima, dodajte avokado vašoj toploj čokoladi.
Ispasirajte avokado i onda ga dodajte vašem spoju toplog kakaa i mleka.
ANANAS I PLAVI SIR
Ananas i sir zapravo dele mnoge sastojke, a kada se upare, zajedničke komponente ostvaruju interakciju i pojačavaju ukus.ž