Jesu li i deca VEGANI? Kod Novaka i Jelene PRŽENJE STROGO ZABRANJENO, zato Tara i Stefan jedna čekaju da odu kod bake Dijane da jedu OVO
Nije tajna koliko teniski as polaže na ishranu, pa nije ni čudo što je ovako rano uključio i mališane
Poznato je da Novak Đoković mnogo polaže na ishranu, te da on i njegova supruga Jelena često intrigiraju javnost nekonvencijalnim izjavama koje se tiču upravo hrane.
Novak je u više navrata tvrdio da je upravo hrana glavni izvor njegove snage, a javnosti je odavno pozanto da su on i Jelena iz svoje kuhinje potpuno izbacili gluten, mlečne proizvode, šećer i crveno meso.
Mnogi su se zapitali da li su i njihova deca, Tara i Stefan na ovom strogom režimu ishrane. Fanovi su tako bili zabrinuti kada je Novakova majka Dijana otkrila da "krši pravila" svog sina, jer joj unuci često traže da im pravi "prave palačinke, a ne bezglutenske".
Pulsirajuća bol, mučnina i povraćanje: Doktor savetuje da prestanite da se KLJUKATE LEKOVIMA kada imate MIGRENU - "Sipajte VODU u LAVOR!"
"URADILA SAM ŠEST TESTOVA ZA TRUDNOĆU, svi su bili negativni, ali je STOMAK I DALJE RASTAO!" 19-godišnjakinja primljena u bolnicu, doktori ne znaju šta ih je snašlo!
- Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: 'Bako, spremi nam palačinke!', pa se onda nadmećemo: 'Koje ćete, bezglutenske ili normalne', a Stefan kaže: 'Bako, normalne, pusti te bezglutenske', ispričala je uz osmeh Dijana Đoković.
Odgovor na to kako se Stefan i Tara zapravo hrane dala je Jelena tokom karantine, 2020. godine, kada je odgovarala na pitanja pratilaca na Instagramu.
- Stefan je prvih godinu i po imao normalnu ishranu s mesom i ribom, a onda je prešao na biljnu ishranu i oseća se jako dobro, zdrav je, a Tara je od početka na biljnoj ishrani. Hvala bogu nikad nismo imali problema s njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problema, jedu krompir kao ludi i krastavce i šargarepu. Dajem im i puno frapea i zelja, blendam sve to. Neka deca su genijalci i pojedu sve odmah, moja deca ne jedu više zelenu salatu, ali ja ne paničim jer im je dajem kroz dohranu ili šejkove. I ne pržimo nego kuvamo, oni jedu kuvani krompir ili pire, objasnila je Jelena.
Kad je Stefan bio mali, Jelena je pričala o tome i kakvu mu je kašu spremala. "Pire od banane i avokada uvek je dobro rešenje", objasnila je Jelena i istakla da hranu, kada je potrebno, zasladi medom, rogačem u prahu, agavinim sirupom, javorovim sirupom.
- Volim sve da spremam uveče, jer je moj mališan jutarnja ptičica puna energije čim se probudi. Zato jutarnje obroke za sve nas planiram uveče. Treba mi pet minuta, rekla je Jelena, a ostalima je savetovala da se poigraju sa sastojcima, dodavši da ukusna hrana ne mora biti prerađena, može biti sveža i zdrava.
Jednom je otkrila recept za kašu koju voli da priprema, a čiji su glavni sastojci zobene pahuljice, maslac od lešnika, mleveni mak, kakao, mlevene čia semenke, lan, heljda, sezamovo i pirinčano mleko s kokosom i malo voća na vrhu.