SUPRUGU BOJANA LEKSINGTONA na Instagramu obožavaju: Obrazovana, prelepa, A TEK ŠTO KUVA (FOTO, RECEPT)
Oduševiće vas
Frontmen grupe Leksington, Bojan u srećnom je braku već više godina sa prelepom Aleksandrom.
Par ima dvoje dece, ćerku Anđelinu i sina Mihajla.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/12/shutterstock_1917963800.jpg?itok=RRSMTzjL)
OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zaljubljenika u muziku nije interesovala bogata karijera a osvojio je srca MNOGIH!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/12/untitled_design_78.jpg?itok=3AW_Szin)
RUSKINJA (90) NE PIJE LEKOVE, I NIKAD NE KUKA: Njen savet za sreću ODUŠEVIO je ceo svet! (FOTO)
Aleksandra je Bojana upoznala na snimanju spota za pesmu "Prišla".
Inače je prelepa Aleksandra završila medicinski fakultet, a nedavno je sa svojim pratiocima delila i da je krenula u školu pevanja.
Međutim, to nije sve. Na njenom Instagram profilu možete pronaći dosta korisnih stvari, a neke od njih su i fenomenalni recepti.
Jedan od recepata koji su svi pozitivno komentarisali je domaća granola koju Aleksandra veoma često pravi svojoj porodici.
- Društvo po dogovoru ostavljam vam recept za meni najukusniju granolu! Ja je spremam tako da bude veća količina i imam je uvek spremnu kada mi se doručkuje uz kombinaciju sa jogurtom i svežim voćem., napisala je Aleksandra.
Sastojci:
• 500g mešavine pahuljica (ražane, ovsene, ječmene)
• 150g belog ekspandiranog pirinča
• po 150g blanširanog badema i indijskog oraha
• po 100g golice, lanenog, suncokretovog semena
• med, štapić vanile, cimet
• po 100g godži bobica, brusnice sušene
• čia seme po želji
Priprema:
U manjoj šerpi na srednjoj vatri zagreje trećinu tegle meda u koji dodam srž vanile štapića. Greje se dok ne predje u tečno stanje. Za to vreme u većoj činiji sjedinjuje sve sastojke osim sušenog voća i čia semena. Rukama promeša sve da se da se ravnomerno rasporedi i prelije tečnim medom. Doda cimeta po ukusu i varjačom ili špatulom sve promeša da med objedini celu smesu. Sadržaj presipa u pleh na pek papir rasporedi podjednako i peče u rerni na 170*C dok ne promeni boju u zlatno braonkastu uz povremeno mešanje varjačom da bi sve pahuljice bile podjednako rumene. Kada budu gotove ostavite ih da se malo ohlade i ubrzo će postati hrskave, čak se cela smesa može stvrdnuti ali to nema veze, izlomite je nekom metalnom špatulom vrlo jednostavno. Prebacite u staklene kontejnere u koje tada dodate i suvo voće i čiju. Tako može da vam stoji koliko hoćete i uvek je imate spremnu za doručak!