TERMIČKA OBRADA UBIJA minerale i vitamine: Ovih osam namirnica je najbolje JESTI SIROVE!
Da bi ovo povrće zadržalo hranljive materije bolje je da ga jedete sirovo
Neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale.
Da li znate koje su namirnice izuzetno zdrave kada se jedu sirove?
Doživeo MOŽDANI UDAR NA BINI, JEDINI na svetu održao KONCERT ŠAPATOM: Đorđe Marjanović je bio čovek kojeg je Jugoslavija obožavala, a ČOLA KOPIRAO
Devojčica (3) NESTALA BEZ TRAGA TOKOM PORODIČNOG ODMORA: Dok su roditelji bili u restoranu, ODNETA iz kreveta
Evo odgovora:
Krastavci
Dok će neki od svežih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove.
Mogu biti deo salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.
Spanać
Spanać je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog, kao deo salate, jer kuvanjem gubi ukus i aminokiseline.
Cvekla
Cvekla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.
Šargarepa
U poređenju sa kuvanom šargarepom, sirova je puno hranjivija.
Paradajz
Konzumiranje sirovog paradajza može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.
Luk
Ako volite luk, imamo odličnu vest. U sirovom luku nalaze se hemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.
Brokoli
Brokoli se ubraja među najzdravije povrće, posebno ako se jede sirov. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite ga na minut dva u vruću vodu i kratko prokuvajte te ga ocedite.
Beli luk
Ako ga jedete sirovog, beli luk vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.